Puterea exemplului: Daimler se alătură celor de la Volkswagen și anunță investiții pentru producția de mașini electrice în China

de Petre Barac
Vineri, 17.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler vrea să investească 755 de milioane de dolari în China pentru producția de baterii și mașini electrice, potrivit Reuters.

Grupul german Daimler caută să-și ajute brandurile Mercedes-Benz şi Smart să îndeplinească cerinţele mai dure ale autorităţilor de la Beijing privind vânzarea vehiculelor electrice.

Hubertus Troska, şeful subsidiarei chineze a Daimler, a declarat că investiţia de 755 de milioane de dolari face parte din recentul plan al producătorului auto german de a aloca 11,8 miliarde de dolari pentru dezvoltarea vehiculelor electrice.

China a stabilit cote stricte pentru vehicule hibride convenţionale, hibride plug-in sau complet electrice, care vor intra în vigoare din 2019. Ţinta ambiţioasă a autorităţilor de la Beijing este vânzarea a două milioane de vehicule electrice până în 2020 şi reducerea livrărilor de motoare pe benzină şi motorină, mai poluante.

Daimler nu este singurul producător care plănuiește investiții masive în China. Volkswagen a anunțat și el că alocă 10 miliarde de euro pentru cea mai mare piață auto din lume, astfel încât să dezvolte și să producă mașini electrice acolo.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Edikkk
    masini electriceee... yeeee .. . in China !!

    in Europa ? peste 50 de ani... sau niciodata.


    Oricum UE a ramas ultima caruta
    7 6
  • puterea esemplului in China inseamna mult mai putini bani pt producerea unor masini sau alte sisteme ..e simplu de inteles ca toti producatorii de masini se duc mai ales in China pentru costuri scazute si pentru o mina de lucru eficienta
    2 0
  • ACE - Craiova
    Uite ca se poate....guvernul Chinei STIE !!!
    Si pentru MERCEDES BENZ si pentru VW.....!!!!
    Da`de ce DOAR CU FORTA ...AMENZII ?! Fara de-a sila, chiar nu se poate ?!
    Si ce se mai vaieta, prin Europa, ca sunt cam "persecutati", li se forteaza mana ....
    OARE ?! Sau sunt FOARTE VIZIBILE interesele producatorilor de petrol - arabi - CARE AU ACTIUNI la firmele auto din EU .... SI NU PUTINE (actiuni).....?!
    14 1
  • "Daimler se alătură celor de la Volkswagen și anunță investiții pentru producția de mașini electrice în China"

    Ati si uitat deja de FORD ca le-a luat fatza? Nu mai departe de acum o saptamana era stirea referitoare la colaborarea cu un producator local, in care aparea poza "aluia alb" cu ranjetul cat CHINA ...
    Hai sa vedem cine urmeaza, nu de alta da asa de MARE e China incat incap cam toti pe acolo... care nu sunt prin Japonia.
    7 2
  • - legislatie
    - dimensiunea pietei chinezesti
    - trendul
    - concurenta

    titlul (prost) e una, articolul (inteligent) e alta
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru