Protest inedit: Greenpeace a vrut să blocheze livrarea unor mașini Volkswagen în Marea Britanie

de Daniel Popescu
Vineri, 22.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Câteva zeci de membri Greenpeace au urcat pe o navă care transporta mașini Volkswagen pentru a bloca livrarea acestora în Marea Britanie, în semn de protest față de tehnologia diesel.

Greenpeace, una dintre cele mai cunoscute organizații non-guvernamentale de mediu din lume, a inițiat un protest inedit împotriva Grupului Volkswagen, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la poluare generată de mașinile diesel.

25 de protestatari au urcat la bordul unei nave care station în portul Sheerness din Marea Britanie cu scopul de a bloca livrarea unor mașini Volkswagen. Aceștia au afișat un banner care înfățișa o femeie cu o mască de protecție la gură și au avertizat că vor rămâne acolo până când mașinile vor fi returnate în Germania.

Poliția a identificat alți 41 de protestatari care au intrat în zona de securitate a portului, unde un număr mare de mașini Volkswagen erau parcate înainte de a fi distribuite. Protestatarii au obținut cheile mașinilor și au lipit diverse abțibilduri pe acestea. "Am încercat să imobilizăm toate mașinile diesel prin obținerea cheilor", a afirmat Greenpeace într-un comunicat.

Protestul s-a încheiat doar după sosirea poliției, care a arestat 3 dintre protestatari.

Ulterior, Grupul Volkswagen a transmis un comunicat de presă în care afirmă că la bordul navei se aflau atât mașini diesel, cât și mașini cu propulsie pe benzină și plug-in hybrid.

"Am luat la cunoștință de un protest din această dimineață în portul Sheerness. Nava conține o varietate de mașini ale Grupului Volkswsgen, inclusiv modele pe benzină, diesel și plug-in hybrid. Mașinile diesel, care au fost subiectul protestului, respectă strictele norme de emisii Euro 6", afirmă germanii.

Via Auto Express

Comentarii (2)

  • pe vapoarele astea poate urca asa oricine? si sa faca ce vor? eu daca vreau sa fac la fel oare nu ma aleg cu niste puscarie, astia cum scapa?

    cel mai bine sa protesteze la londra in fata parlamentului.

    aia cu respecta euro 6(pe simulator poate!) e amuzanta.
    7 0
  • inexorabil
    Măi, grinpicilor, dacă tot sunteţi prin zonă, puneţi-vă echipamentele de scafandri şi căutaţi-l bine pe însuşi Rudolf Diesel, care a dispărut în Canalul Mânecii (şi nici până astăzi nu s-a elucidat cazul). Dacă îi găsiţi măcar craniul, duceţi-l la procuratură şi deschideţi un dosar penal pentru crime împotriva umanităţii (nu le-a comis el însuşi, dar trebuia să prevadă că invenţia lui aplicată la scară globală…), fixându-i lampa în orbite la interogatoriu. Dar sigur n-aţi reuşi să finalizaţi cu succes ancheta dacă n-aţi chema-o în ajutor (inestimabil) pe deosebita, mirabilisima, infailibila, extraterestra, feciorelnica din Covasna, doctoriţa plagiatoare (plaga naţiunii) Luluţa (mânca-ne-ar plăcintuţa).
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru