Propunere britanică: plăcuțe verzi de înmatriculare pentru mașinile electrificate

Publicat duminică, 09.09.2018 14:29 de Mircea Meşter

Pentru a populariza segmentul electricelor și hibridelor în Marea Britanie, Departamentul de Transport propune implementarea plăcuțelor verzi care să scoată în evidență acest tip de mașini.

Mașinile electrice și hibride din Marea Britanie ar putea primi plăcuțe de înmatriculare speciale care să le scoată în evidență pe străzi și șosele. Propunerea vine din partea Departamentului de Transport din Albion, care încearcă astfel să popularizeze și să sublinieze caracterul special al acestui tip de mașini.

Ideea nu este o noutate absolută la nivel mondial, pentru că Norvegia, China și Canada au pus în aplicare o astfel de măsură. Totuși, versiunea britanică a proiectului prevede faptul că mașinile capabile de emisii zero vor avea plăcuțe de culoare verde. În Norvegia, mașinile electrice sunt individualizate prin plăcuțe cu numere formate din grupul de litere "EL" urmat de o serie de cifre aleatorii.

Plăcuțele de înmatriculare dedicate mașinilor electrice din Norvegia.

"Marea Britanie se poate mândri cu o istorie lungă de tehnologii avansate, iar situația nu se schimbă odată cu apariția mașinilor cu emisii scăzute. Faptul că acestea vor putea să aibă o plăcuță identitară de onoare este un mod inteligent de a ajuta la creșterea gradului de conștientizare și a popularității lor în Marea Britanie. În plus, i-ar putea încuraja pe ceilalți șoferi să vadă că o astfel de mașină se poate integra în viața lor de zi cu zi", spune Chris Grayling, secretar general al Departamentului de Transport din Marea Britanie.

 • Tatraurs, duminică, 09.09.2018 19:11

  Sper sa propuna si pentru posesorii de vw placute maronii.

 • vianu, duminică, 09.09.2018 20:44

  placute verzi pentru electrice si hibride au si Belgia si Olanda. Si daca nu ma insel parca am vazut si la unguri

 • captain planet, luni, 10.09.2018 08:46

  motiv de mandrie pioniereasca pentru cei care se cred salvatorii planetei. Propun si alte masuri cum ar fi: -sa li se acorde prioritate indifferent de circumstante -sa nu mai fie nevoie sa semnalizeze si, in sfarsit, sa aiba voie sa treaca pe rosu, mai ales la trecerile la nivel cu calea ferata.

 • vianu, luni, 10.09.2018 09:20

  @captain sunt mai usor de recunoscut in trafic avand posibilitatea si dreptul de a intra in centrul (istoric) al oraselor sau in zonele cu emisii reduse. PS. ca si stand-up comediant esti slab. Ia-ti o slujba adevarata. Sunt destui clovni pe planeta.

 • @vianu, luni, 10.09.2018 10:35

  Ce mai e prin redactie? Te plictisesti? Nevoia de a fi recunoscut... Chiar ca si sa ti se dea voie sa intri in centrul istoric al orasului. Iata probabil inca un motiv de mandrie. Mai ales pentru cei cu Tesla.

 • vianu, luni, 10.09.2018 13:09

  multe Tesla (daca tot pomenesti obsesiv de marca asta) sunt pe post de taxi, e o chestie de utilitate (sunt o caruta de hoteluri centrale) si de respect pentru cladirile si monumentele alea acuma pe bune, situatia pare sa te depaseasca complet. Dar putem vorbi despre bambilici pogonici, cum sa-ti instalezi o cruciulita in parbriz si un galbenus de ou kinder in antena statiei, cum sa asculti o manea impreuna cu tot cartieru, cum sa alimentezi de 100lei si sa platesti doar 50 , etc