Promisiuni de la Ministerul Transporturilor: autostrada Comarnic-Braşov va avea tuneluri și va fi făcută cu fonduri europene sau în parteneriat cu BERD

de Paul Cosma
Marti, 04.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că autostrada Comarnic-Braşov va fi construită fie cu fonduri europene, fie în baza unui parteneriat între autorităţile române şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Ministrul a mai spus că studiul de fezabilitate trebuie să fie revizuit, urmând să fie aleasă varianta cu tuneluri.

Ministerul Transporturilor consideră că autostrada Comarnic-Braşov este ”de departe un obiectiv strategic pentru România şi pentru Guvern” şi asigură că aceasta va fi realizată.

Ministrul Lucian Bode a declarat că autorităţile române au încheiat un memorandum de înţelegere cu BERD ”care va sprijini implementarea acestui proiect”.

”Am demarat procedura de licitare a unui tronson din autostrada Comarnic – Braşov, mă refer la varianta ocolitoare Comarnic, cei 5,2 kilometri, proiectare şi execuţie - depunerea ofertelor în septembrie, până la sfârşitul anului încheiem contractul de execuţie a acestui tronson, Până la sfârşitul anului încheiem contractul pentru revizuire studiu de fezabilitate şi întocmire proiect tehnic pentru toate celelalte tronsoane dintre Ploieşti şi Comarnic. Autostrada Comarnic – Braşov intră în linie dreaptă şi va avea finanţare, fie că vorbim de finanţare europeană – documentaţia o finanţăm din fonduri europene – fie că vorbim de un parteneriat cu BERD,” a spus Bode.

În acest context, ministrul Transporturilor a acuzat că autorităţi locale din staţiuni de pe Valea Prahovei au emis autorizaţii pentru construirea de locuinţe pe traseul autostrăzii, deşi exista un studiu de fezabilitate în ceea ce priveşte drumul de mare viteză.

Bode a precizat că studiul de fezabilitate va fi revizuit şi că autostrada va fi construită cu tuneluri, urmând a fi ”cu foarte puţin mai costisitoare” decât dacă ar fi fost construită prin staţiuni, fără a fora în munte.

Via news.ro

Comentarii (3)

  • Octavian
    Mda, se apropie alegerile.
    12 0
  • Mi-ar placea ca orice promisiune publica a unui politician sa se considere ca un contract civil intre el si alegatori iar in cazul in care nu se indeplineste sa fie tras la raspundere si pecuniar nu numai cu "institutia votului" care e fix pix pentru fraieri.
    14 0
  • Asta e șantaj emoțional...ei o fac dar încă nu știu de unde fonduri... pai prima data problema fondurilor trebuie lamurita...alta bătaie de joc din lungul șir...
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru