Project P: un Honda Civic Type R a fost transformat într-un pick-up care poate accelera de la 0 la 100 km/h în sub 6 secunde

de Cornel Șocariciu
Joi, 24.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda Civic Type R Project P este un pick-up dezvoltat pe actuala generație a Hot Hatch-ului nipon. Oficialii spun că prototipul poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde, iar viteza maximă depășește 260 km/h. Niponii se gândesc să-l ducă și pe Nurburgring.

Cea mai noua generație Honda Civic Type R a primit o versiune atipică. Departamentul de inginerie de produs din cadrul fabricii din Swindon a transformat Hot Hatch-ul de 320 de cai putere într-un pick-up.

Conceptul pregătit de divizia din Marea Britanie se numește Project P și a avut la bază o versiune de pre-producție a Hot Hatch-ului nipon. Acum, modelul producătorului japonez are doar două locuri și două portiere. Bancheta din spate, o parte din plafon și portbagajul au dispărut, iar în locul lor apare o bena specifică pick-up-urilor.

Mai mult decât atât, aripa spate pe care o putem admira pe versiunea Hot Hatch a fost păstrată și pe conceptul Project P, iar același lucru s-a întâmplat și cele trei terminații ale sistemului de evacuare.

Oficialii Honda din Marea Britanie spun că sub capotă găsim același motor de 2.0 litri cuplat la transmisia manuală cu șase trepte. De asemenea, reprezentanții companiei estimează că Project P poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6 secunde (Hot Hatch-ul are nevoie de 5.8 secunde pentru același sprint), iar viteza maximă ar urma să ajungă la 265 km/h.

"Ne gândim să mergem cu Project P pe Nurburgring să vedem dacă putem stabili un record pentru cel mai rapid pick-up cu tracțiune față", a declarat Alyn Hames, liderul acestui proiect.

Comentarii (4)

  • Absolutely Barbaric!!!
    1 0
  • Un Honda, doi Honda.
    1 0
  • Asta este cu dedicatie pentru australia. Aia acolo mor dupa asa ceva.
    2 1
  • mai ales ca japonezele sunt foarte bine vazute de aussie.

    ma intreb daca echipa cu faiu' si polizoru o fi aceeasi care a lucrat la Skoda. Observ niste reminiscente ale scolii de design praghez
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru