Project Neptune prinde contur: submarinul Aston Martin va intra în producție și va fi prezentat oficial până la sfârșitul lui 2018

de Petre Barac
Miercuri, 02.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Submarinul de 4 milioane de dolari al celor de la Aston Martin va intra în producție în acest an, iar prezentarea oficială va avea loc în următoarele luni, potrivit unui anunț al constructorului britanic.

Prezentat în urmă cu aproximativ jumătate de an, “Project Neptune” este un submarin de lux cu o capacitate de 3 persoane, fiind rezultatul unei colaborări între Aston Martin Consulting (divizia de design a companiei) și Triton Submarines, o firmă americană care face submarine de lux de mai bine de 10 de ani.

Aston Martin a anunțat acum că vehiculul acvatic a depășit faza designului final și va intra în curând în producție. Cu o înălțime de 1.8 metri și o greutate de 4.000 de kilograme, submarinul de la Aston Martin se poate scufunda până la 500 de metri sub apă și are o viteză de circa 6 km/h.

Britanicii susțin că submarinul de lux va fi produs în doar 12 exemplare exclusiviste, cu un preț de aproximativ 4 milioane de dolari fiecare, iar prezentarea oficială va avea loc până la sfârșitul acestui an.

Via Aston Martin

Comentarii (2)

  • scamel
    din text nu se intelege despre scufundare. la 500m distanta de tarm? ca la 500m adancime e exagerat!
    1 0
  • 1. Vmax a submersibilului e de 5 noduri (knots - unu d-ăsta are 1,852 km dacă nu știați) = aproape 6 mph, adică un pic peste 9 km/h.
    ...Și NU 6 km/h !

    2. Submarinu-i Aston Martin doar pe la cusăturile scaunelor cel mult :-) și cu numele - care-i folosit mai mult ca sigur contra cost de compania americană Triton ca să-și facă reclamă babană (v. cazul Virgin, care-ncasează la fel pt Trade-Mark-ul lor pe diverse rahaturi - ăsta-i kapitalizmu însă.)

    3. *Britanicul* brand Aston a ajuns și el să fie nemțesc aproape 100% (din pdv pur tehnic zic utilizează componente Mercedes-AMG en-gros.)

    Concluzie: cele 12 monstruozități subacvatice destinate miliardarilor (și/sau dealerilor de *ierburi* ;-)) vor produce +12 milioane de click-uri.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru