Proiect: vouchere de 1.000 de euro pentru șoferii bucureșteni care vor să caseze o mașină veche și să cumpere un automobil nou

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Miercuri, 23.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un proiect depus la Primăria Capitalei prevede acordarea unor vouchere în valoare de 1.000 de euro șoferilor bucureștenilor care sunt dispuși să-și caseze automobilele vechi și să cumpere un vehicul nou. Aceste tichete vor fi acordate în plus față de prima de casare disponibilă prin Programul Rabla.

În urmă cu câteva săptămâni, unul dintre membrii Consiliului General al Municipiului București (CGMB) a anunțat că a depus un proiect care vizează interzicerea graduală a circulației mașinilor poluante în Capitală. Acum, același membru al CGMB a pregătit un nou proiect gândit pentru bucureștenii care vor să-și cumpere mașini noi.

Conform acestui program, bucureștenii care sunt dispuși să caseze mașinile vechi și să cumpere automobile noi vor primi un voucher în valoare de 1.000 de euro. Acesta ar urma să se acorde în plus față de prima de casare de 6.500 de lei disponibilă în prezent prin Programul Rabla.

În cazul în care proiectul este aprobat, șoferii care vor să acceseze fondurile nu trebuie să aibă datorii la bugetul local, să aibă domiciliul în București și să fie proprietarii mașinilor pe care vor să le caseze de cel puțin trei ani. Conform Mediafax, bugetul ar urma să acopere până la 10.000 de astfel de tichete.

"Această măsură contribuie la încurajarea achiziţiei de către bucureşteni a autoturismelor noi, din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului, şi va fi coroborată cu măsurile de restricţionare a accesului autovehiculelor poluante în Bucureşti", se arată în proiectul propus.

Via | Mediafax

Comentarii (7)

  • RADU POPA
    In timp ce toata Europa interzice masinile diesel, primaria capitalei importa 400 de autobuze cu combustibil motorina. Unde ne aflam oare ?
    In Europa sau pe alta planeta ??
    8 4
  • Scarface
    Daca toti sunt asa de ecologisti de ce nu le caseaza pur si simplu si le da bani in loc de vouchere la oameni ? Sunt multi pensionari care au masini vechi in parcare si nu mai vor sa conduca sau nu mai au voie .
    Este mai ecologic sa nu-ti iei masina decat sa iei una noua . In felul acesta se elibereaza multe parcari , si se imputineraza si nr de masini in Bucuresti cel putin .
    De ce trebuie sa crestem cifra de afaceri la dealerii de masini ? Au interes sa faca acest lucru ?
    15 0
  • @scarface
    Si daca pensionarul nu vrea sa renunte la masina lui de cel mult 1000 de euro, chiar daca o "cumpara" primaria ca sa o caseze, ce faci?
    2 5
  • scarface
    Stai linistit ca sunt multi care ar renunta si care nu au bani de alta noua . Multe nu mai sunt functionale si platesc si impozit degeaba .
    4 0
  • marius
    radu popa asta cu interzisul nu va da roade 70%dintre masinile europene sunt diesel aici nu mai vorbim de tiruri,vorbim doar de turisme
    arata-mi tu in fosta Europa de est de la polonezi încoace cine v-a putea sa -si schimbe masina iti spun eu doar cei ce au firme seriose restu vor suge degetul ,radu popa ai bani de masina noua?sau altii ca tine aveti bani?
    sa va vad ca sariti in schema ca de vorbit e usor sa te vad intr-un benzinar de 2.0 ca faci naveta 100 km /zi cum ti se duc 800 pe naveta ,plus ca motorul e mult mai sensibil la benzina decat la diesel , ziceai de autobuze pai ma frate unde ai vazut tu autobus pe benzina?electric pai face 2 curse si 6 ore sta la incarcat ,aruncati numai sa aruncati dar nu ganditi ce scrieti
    5 3
  • @scarface
    Pai tocmai asta e. Pentru ca nu au bani de alta masina, trag de cazanele alea pana le curg tablele sau poti sa scoti piciorul prin podea, la cata rugina au in ele.
    Deci pensionarul de care zici, nu tine rabla aia de drag. Pur si simplu nu are bani de altceva.
    Asta e o veste buna pentru cei care au de exemplu... o Skoda Fabia sau Logan de 1500 de euro, o dau la rabla (1400 de euro), mai iau inca 1000 de la primarie (2400), mai au ei max. 1000 de euro disponibili (sa zicem ca ajung la 3500 de euro) si isi iau un Logan nou cu un credit de 5000-5500 de euro. Iar unui pensionar ii este (aproape) imposibil sa faca ce zici tu.
    7 0
  • Bun proiectul, dar trebui sa vedem si 'big picture": hai sa ajutam si RATB-ul sa-si innoiasca parcul de camioane de inreventii si constructii, hai sa vedem cate masini inmatriculate in alte judete (DB-transport de navetisti ) vin zilnic (si pleaca) in capitala. Si sa mai vedem cine a deschis robinetul de rable, de BG-uri si de volane pe drapta. Si dupa aia sa facem proiecte, altfel e ca si cand te-ai da cu deodorant dupa o saptamana fara dus...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru