Programul Rabla 2019: toate tichetele au fost epuizate. Autoritățile promit suplimentarea fondurilor

de Daniel Popescu
Joi, 06.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Mediului a anunțat că toate tichetele alocate pentru programul Rabla 2019 au fost epuizate, însă autoritățile au precizat anterior că intenționează să suplimenteze fondurile.

Fondurile alocate în cadrul ediției din acest an a programului Rabla au fost epuizate în mai puțin de două luni, potrivit unui anunț al Administrației Fondului pentru Mediu din cadrul Ministerului Mediului. "În 5 iunie 2019 s-au epuizat primele de casare pentru persoanele fizice", menționează autoritățile pe site-ul AFM.

Programul Rabla 2019 a avut în acest an un buget de 320 de milioane de lei, suficient pentru circa 35.000 de tichete, în cazul în care toți beneficiarii primesc toate bonusurile incluse în cadrul programului.

În acest an, prima de casare a rămas neschimbată la 6.500 de lei, însă clienții pot obține diverse bonusuri suplimentare: 1.000 de lei dacă emisiile mașinii noi sunt de cel mult 96 grame de dioxid de carbon pe kilometru și 1.700 de lei dacă noua mașină are sistem hibrid. Prin urmare, prima de casare poate ajunge la cel mult 9.200 lei.

Încă de la startul ediției din acest an, autoritățile au anunțat că intenționează să suplimenteze bugetul programului Rabla pentru a acorda în total cel puțin 50.000 de tichete.

Cu toate acestea, în ultima perioadă, autoritățile nu au mai menționat nimic despre data la care vor suplimenta fondurile.

Ministerul Mediului nu a anunțat până în prezent detalii despre evoluția programului Rabla Plus, prin care statul acordă un bonus de 45.000 de lei la achiziționarea unei mașini electrice și de 20.000 de lei pentru cumpărarea unei mașini plug-in hybrid, care a începe de asemenea în 12 aprilie.

Programul Rabla Plus are fonduri de 93 de milioane de lei, suficiente pentru aproximativ 2.000 de mașini electrice sau 4.600 de mașini plug-in hybrid. Cel mai probabil există în continuare fonduri, întrucât în primele patru luni ale anului s-au vândut 184 de mașini electrice și 68 de mașini plug-jn hybrid.

Via AFM

Comentarii (2)

  • mircea badea
    mda, trebuie profitat, daca vin pdl si soros la putere, masinile(si cam orice) vor deveni un lux!
    2 3
  • Anonim
    Nu stiu daca vin USR PNL ce fac dar aicia nu trebuie aruncat cu pietre in PSD programul asta a fost bun si au fost mai multe tichete decat anul trecut .
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru