Program de plecări voluntare: grupul PSA vrea să taie 1.300 de locuri de muncă în Franța

Publicat miercuri, 10.01.2018 10:55 de Petre Barac, Foto: Dreamstime

Grupul PSA plănuiește să taie 1.300 de locuri de muncă în Franța, folosind un program de plecări voluntare introdus de președintele Emmanuel Macron, potrivit sindicaliștilor.

2018 se anunță un an de restructurări importante în sânul grupului PSA, francezii fiind gata să renunțe la câteva mii de angajați, urmând să îi înlocuiască ulterior.

Un reprezentant al sindicatului CFTC susține că PSA vrea să taie 1.300 de posturi în Franța printr-un program de plecări voluntare. În total, grupul ar urma să renunțe la circa 2.200 de angajați în 2018.

Răspunsul companiei este că alți 1.300 de muncitori vor fi angajați cu contracte permanente în Franța și alte 2.000 de persoane vor lucra part-time sau pe bază de internship-uri, pentru a compensa pierderile de personal programate.

Planurile PSA vin în contextul în care președintele Emmanuel Macron a introdus un program de reguli mai flexibile privind câmpul muncii din Hexagon. Măsura a fost criticată de sindicate, care s-au plâns că angajatorii au acum mână liberă să renunțe mai ușor la angajații lor.

Via Autonews