Producția Ford la uzina de la Craiova a rămas constantă: aproape 84.000 de unități Ecosport produse în primele 7 luni ale anului

de Daniel Popescu
Miercuri, 21.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a produs aproape 84.000 de unități Ecosport la uzina de la Craiova în primele șapte luni ale anului, în scădere nesemnificativă cu 0.7% comparativ cu perioada similară din 2018.

În așteptarea lansării producției pentru noul Ford Puma, uzina constructorului american de la Craiova are parte de o producție relativ constantă pentru SUV-ul Ecosport.

Potrivit celor mai recente informații publicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), Ford a produs 12.126 de unități Ecosport în luna iulie, în ușoara scădere comparativ cu cele 12.853 de unități produse în aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, la nivelul primelor șapte luni ale acestui an, Ford a produs 83.727 de unități Ecosport, în scădere nesemnificativă cu 0.7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când a produs 84.341 de unități Ecosport.

La fel ca și până acum, cea mai mare parte a producției Ecosport este exportată în Europa. Datele APIA arată că exporturile lui Ford EcoSport în primele șapte luni ale anului au ajuns la 83.192 de unități, în scădere cu circa 2.2% comparativ cu perioada ianuarie - iulie a anului trecut.

Producția Ford la uzina de la Craiova va crește semnificativ spre finalul acestui an, atunci când pe liniile de producție va intra și noul Ford Puma, ale cărui prețuri vor fi dezvăluite în toamna acestui an.

Pentru moment nu există informații oficiale cu privire la producția realizată de Dacia la uzina de la Mioveni în luna iulie.

Cele mai recente date arată că producătorul român a produs aproape 192.000 de unități în primele șase luni ale anului.

Via APIA

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Astazi de dimineata am vazut doua masini FORD Ecosport, cu numerele 501 si 502 PROBE, pe strada, in Craiova...posibil sa testeze noi motorizari...
    9 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru