Primul teaser pentru noua generație Mazda 3: lansarea oficială este programată în noiembrie

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a publicat un teaser pentru o lansare programată în luna noiembrie. Cel mai probabil, imaginile arată viitoarea generație Mazda 3, anticipată în urmă cu un an de conceptul Mazda Kai.

Mazda a publicat pe contul oficial de Youtube un clip video de numai 15 secunde cu profilul unui model pe care îl va prezenta în cursul lunii noiembrie. Chiar dacă producătorul japonez nu menționează explicit despre ce model este vorba, cel mai probabil teaserul prefațează lansarea noii generații Mazda 3.

Aceasta a fost anticipată în luna octombrie a anului trecut de conceptul Mazda Kai, care păstrează silueta generală a lui Mazda 3, dar vine cu linii regândite și agresive la nivelul profilului și al zonelor frontale și posterioare.

Între timp, la interior, Mazda Kai Concept oferă o simplificare a actualei game Mazda, dar și un accent suplimentar pe tehnologie. Japonezii preferă să nu digitalizeze instrumentarul de bord, însă display-ul central este repoziționat și integrat pe toată lungimea planșei de bord.

În primăvara acestui an, echipa Automarket a avut ocazia să testeze prototipul viitoarei generații Mazda 3 în cadrul unui eveniment desfășurat în Portugalia.

Cea mai importantă noutate a noii generații Mazda 3 va fi însă reprezentată de motorul pe benzină Skyactive-X, despre care oficialii mărcii nipone spun că oferă "plaja de turații a unui motor pe benzină și consumul, cuplul și răspunsul inițial rapid al unui motor diesel". De altfel, Skyactiv-X va fi primul motor de serie care oferă "aprindere prin compresie", tehnologie care controlează momentul aprinderii într-un mod asemănător cu cea a unui motor diesel.

Un alt indiciu cu privire la lansarea noii generații Mazda 3 este că japonezii au anunțat încă din octombrie 2017 că aceasta va fi prezentată oficial 12 luni mai târziu. Cel mai probabil, lansarea va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie.

Via Caradisiac

Comentarii (3)

  • am stat 15 minute cu playerul deschis (asa cum spuneti in articol) dar hotii astia de la Mazda au dat un video doar de 15...secunde
    10 1
  • Se zvonea prin lume ca motorul asta Skyactive X a ajuns prea tarziu si ca acum este vremea electricelor. In europa cred ca a picat la tanc, acum cand dieselul este din ce in ce mai hulit.
    8 0
  • SPACE ..the final ..barrier !! Ceva mai mult spatiu vreau in spate , atat imi mai trebuie sa-mi conving consoarta ! Oricum e in top 3 pe lista scurta . Come on baby ..come to daddy ! Aspiratu' ala de 2 litri e bestial si directia la fel . Daca noul Skyactiv X e si mai si ..
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru