Primul teaser cu versiunea de serie a lui Cupra Formentor: SUV-ul de performanță va avea un sistem plug-in hybrid de 245 de cai putere

de Daniel Popescu, Foto: Cupra
Joi, 27.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra a publicat primul teaser cu versiunea de serie a conceptului Formentor, care va fi prezentată în 3 martie și care va utiliza un sistem de propulsie plug-in hybrid de 245 de cai putere.

Cupra, divizia de performanță a constructorului spaniol Seat, a publicat în această săptămână un teaser pentru versiunea de serie a SUV-ului Formentor.

Imaginea oferă o perspectivă asupra părții din spate a noului model, în special în privința formei caroseriei și a semnăturii stopurilor.

Semnătura stopurilor nu este la fel de spectaculoasă ca în cazul conceptului Formentor prezentat în luna februarie a anului trecut, însă cel mai probabil versiunea de serie va fi foarte asemănătoare cu cea a conceptului cu același nume.

Până în prezent, Cupra nu a oferit detalii tehnice despre Formentor, însă presa internațională speculează încă de la sfârșitul anului trecut că modelul va prelua sistemul de propulsie plug-in hybrid disponibil pe Cupra Leon eHybrid.

Acesta din urmă utilizează un motor pe benzină de 1.4 litri cu 150 de cai putere și un cuplu de 250 Nm acompaniat de un motor electric care generează echivalentul a 115 cai putere. În total, sistemul PHEV oferă 245 de cai putere și un cuplu maxim de 400 Nm.

De altfel, acest sistem de propulsie plug-in hybrid este disponibil și pe proaspăt lansatul Volkswagen Golf GTE și va fi implementat cel mai probabil și pe Skoda Octavia RS.

Prezentarea oficială a noului Cupra Formentor va avea loc în 3 martie cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, iar SUV-ul va împărți standul cu noua generație Seat Leon și noul Cupra Leon, ambele deja prezentate.

Via Cupra

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru