Primul SUV electric Skoda va primi versiune de performanță RS: lansarea este programată pentru 2022

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea de serie a conceptului electric Skoda Vision E va primi și o variantă de performanță sub brandul RS în 2022, iar constructorul ceh nu exclude reintroducerea în gamă a lui Fabia RS.

Skoda a dezvăluit în primăvara anului trecut conceptul electric Vision E (foto), care va primi în 2020 o versiune de serie cu autonomie de circa 500 de kilometri.

Chiar dacă este prea devreme pentru ca producătorul ceh să anunțe detalii concrete despre SUV-ul electric de serie, oficialii mărcii au dezvăluit deja că acesta va primi în 2022 și o versiune de performanță sub brandul RS. "Va exista o versiune RS a viitoarei noastre mașini electrice. Va fi mai mult despre design și experiență, nu neapărat despre performanță", a declarat Alain Favey, directorul de vânzări și marketing al Skoda.

Cu această ocazie, gama RS a celor de la Skoda se va extinde gradual. În prezent, Octavia este singurul model cu o versiune de performanță, însă cehii vor lansa până la sfârșitul acestui an și Kodiaq RS.

În plus, oficialii de la Mlada Boleslav analizează oportunitatea ca viitoarea generație a subcompactei Fabia să primească la rândul ei o versiune de performanță.

"Următoarea generație Fabia va veni după 2020 și lucrăm la diferite opțiuni. Cred că există piață pentru un Fabia RS", a adăugat Favey.

Înainte de lansarea SUV-ului electric din 2020, gama de modele electrice Skoda va debuta anul viitor cu versiunea electrică a modelului de oraș Citigo. Aceasta va purta numele Skoda Citigo E, însă va avea doar rolul de a reduce emisiile medii ale constructorului ca urmare a vânzărilor bune înregistrate de Kodiaq și Karoq și de a obișnui agenții de vânzări cu astfel de modele înainte de lansarea SUV-ului electric.

Via Autocar, Motor1

Comentarii (1)

  • Andrei
    "Va fi mai mult despre design și experiență, nu neapărat despre performanță"

    Deci SUV-ul de performanta nu va fi de performanta. Probabil va scrie ceva pe el, cu una sau doua litere rosi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru