Primul constructor european care va testa mașini autonome în China: BMW va începe testele cu noul Seria 7 pe străzile din Shanghai

de Petre Barac
Miercuri, 23.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a primit autorizația să facă teste cu mașini autonome în China, devenind primul constructor european ce beneficiază de acest tratament pe cea mai mare piață auto din lume. Primul model pe care nemții îl vor testa pe străzile din Shanghai este noul BMW Seria 7.

Testarea mașinilor autonome a devenit o practică tot mai întâlnită în rândul constructorilor auto, iar autoritățile au început să modifice legislația în acest sens.

După exemplul dat de SUA, care a permis o sumedenie de teste cu mașini autonome pe străzile din mai multe state americane, a venit și rândul chinezilor să continue același trend.

Shanghai a devenit primul oraș din China care a aprobat efectuarea testelor cu mașini autonome, începând cu luna martie a acestui an. Primii care au cerut cu succes autorizația pentru teste au fost două companii locale, SAIC și Nio.

Autoritățile chineze au anunțat acordarea licenței și pentru BMW, care a devenit astfel primul constructor european ce va putea efectua teste cu mașini autonome în China.

Primul model pe care nemții îl vor testa pe străzile din Shanghai este noul BMW Seria 7. O echipă formată din peste 60 de ingineri va supraveghea desfășurarea testelor în condiții de siguranță.

Pe lângă Shanghai, alte trei orașe mari din China (între care și Beijing) au anunțat că vor permite constructorilor auto să facă teste cu mașini autonome în anumite zone alese cu grijă.

Via Automotive News

Comentarii (6)

  • Pentru noi ăștia non-chinezi ar fi fost mai interesantă știrea despre recall-ul a 390.000 BMW-uri în UK, din cauza posibilității opririi subite nu doar a motorului, ci și a întregului sistem electric - incluzînd luminile de avarie.
    9 0
  • Corocsenie Adrian
    @Kirotractor
    Bravo ! Toti tac mâlc ca de....e BMW sa nu ii strice imaginea. Dar daca era Mazda, Honda sau alta marca non premium vuia stirea peste tot ca uite ce porcarii fac aia.
    4 1
  • ^Daca s-ar fi intamplat asa ceva cu masinile Tesla... oho, sa vezi ce mai tunau si fulgerau oamenii Automarket.
    3 0
  • Rudolf D.
    @Kirovets da-mi si mie te rog linkul cu stirea despre BMW. Vreau s-o arat cuiva. Multumesc.
    0 0
  • wolteanoo
    @ Rudolf D

    https://www.independent.co.uk/news/business/news/bmw-recall-3-series-z4-x1-car-safety-issues-uk-latest-a8342851.html
    0 0
  • Rudolf D.
    Multumesc. Cum de n-am vazut-o!?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru