Primele imagini și informații despre Kia Seltos: noul SUV de clasa mică are faruri și stopuri LED și motoare diesel și pe benzină de până la 177 CP

de Daniel Popescu
Joi, 20.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a publicat primele imagini și informații tehnice despre noul SUV de clasa mică Seltos, care mizează pe faruri și stopuri LED, sistem de infotainment de 10.25 inch și o versiune de top cu motor pe benzină de 1.6 litri și 177 CP.

Kia a prezentat joi în India un nou SUV de clasă mică pe care îl va comercializa la nivel global. Pe numele său Kia Seltos, noul model este versiunea de serie a conceptelor SP Concept și Signature Concept care a primit ulterior numeroase teasere înaintea dezvăluirii oficiale.

Kia nu a oferit detalii concrete despre dimensiunile lui Seltos, însă a menționat că acesta oferă un spațiu tipic pentru SUV-urile tradiționale și un design sportiv.

De asemenea, grila impozantă contribuie la estetica sportivă, la fel ca și farurile, stopurile și proiectoarele de ceață full LED. Constructorul sud-coreean va echipa Seltos cu jante de aliaj de 16 inch, 17 inch sau 18 inch.

Întrucât se adresează în special publicului tânăr, Seltos oferă la interior materiale de calitate și un sistem de infotainment cu diagonală de 10.25 inch, la care se adaugă un sistem Head-Up Display cu diagonală de 8 inch care oferă informații esențiale pentru șofer proiectate pe parbriz.

De asemenea, sistemul de infotainment este compatibil cu cartele SIM pentru a obține informații în timp real despre trafic sau diverse puncte de interes.

Opțional, clienții pot alege și un sistem audio premium cu 8 boxe furnizat de Bose.

Din păcate, Kia nu a publicat nicio imagine cu interiorul lui Seltos.

Sub capotă, Seltos este echipat cu unul dintre cele trei motoare disponibile: motor turbo pe benzină T-GDI de 1.6 litri și 177 CP, motor aspirat pe benzină de 2.0 litri și 149 CP sau motor diesel de 1.6 litri și 136 CP.

În funcție de piața pe care va fi comercializat, Seltos va fi disponibil cu una dintre cele trei tipuri de transmisii automate: cutie automată cu dublu-ambreiaj cu 7 trepte, cutie automată cu 6 trepte sau transmisie CVT.

Seltos nu este echipat cu sistem de tracțiune integrală, însă Kia oferă șoferului posibilitatea de a alege unul dintre cele trei moduri de condus: Normal, Eco și Sport.

Nu în ultimul rând, Kia a echipat Seltos cu o serie de sisteme de asistență, printre care se numără Anti-lock Braking System, Traction Control System, Brake-force Assist System și Hill-start Assist Control, la care se adaugă senzori de parcare fata și spate.

Kia Seltos va fi produs în India și Coreea de Sud, iar lansarea pe piețele globale va avea loc începând din a doua jumătate a acestui an.

Via Kia

Comentarii (5)

  • someone
    desi 177 cai suna bine, eu as prefera motorul aspirat de 2.0 combinat cu o manuala etajata scurt si 4x4 ( care pacat ca nu e disponibil, comparativ cu kona )
    9 3
  • WTF !!! Asta e de clasa mica !? Din primele poze am crezut ca a scos Lincoln vreun nou Navigator ! Originala dar totusi cam ciudata alegerea coreenilor pt. linia de design pt. un suv de clasa mica. Trebuie vazut in realitate ca sa-ti faci o parere totusi.
    7 3
  • Mi se pare ca au copiat Karoq-ul la nivel de design,insa arata a chinezarie.Mult prea incarcata si plina de detalii inutile.LED-urile galbene adaugate sub faruri sunt groaznice.Din profil spatele arata complet aiurea,parca ar fi o masina busita.Probabil va avea succes pe anumite piete,dar daca o vor aduce in Europa nu prea cred ca va fi vazuta des pe strazi.
    10 8
  • mircea badea
    cum pt publicul tanar? pai diesel e pt mosi fara bac. trebuia sa fie cel putin hibrida.

    si ce face conserva asta, pe unde o baga tinerii si nu pot cu masina normala?
    4 11
  • Adrian M
    @ miata...poate copiaza si karoq ul suspensia independenta de la kia, care o are in standard pt orice motorizare;)
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru