Primele imagini cu viitorul Bentley Continental GT care va concura în cursa de la Pikes Peak: britanicii vor să stabilească un record pentru mașinile de serie

de Cornel Șocariciu
Luni, 10.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anul acesta, Bentley va concura în cadrul cursei de la Pikes Peak alături de un exemplar Continental GT. Modelul nu a suferit modificări importante, britanicii având ca scop stabilirea unui record pentru mașinile de serie.

Anul trecut, Bentley a revenit în cursa de viteză în coastă de la Pikes Peak, Colorado, SUA. Britanicii au adus la linia de start un Bentayga W12, model care a reușit să stabilească un record pentru SUV-urile de serie care au concurat până acum pe cei 20 de kilometri ai traseului din SUA.

Acum, Bentley a publicat primele imagini cu viitorul Continental GT care va concura pe traseul de la Pikes Peak. Ținta constructorului britanic este una clară: stabilirea unui record pentru mașinile de serie.

În aceste condiții, exemplarul pregătit pentru cursa de viteză în coastă a primit un roll cage și scaune sport cu centuri de competiție. Sub capota modelul britanic vom găsi același motor W12 de 6.0 litri care oferă 635 CP la 6.000 rpm și 900 Nm începând cu 1.350 rpm. Accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 3.7 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 333 km/h.

La volanul acestui Continental GT îl vom vedea pe Rhys Millen, pilotul care în 2018 a stabilit recordul alături de SUV-ul Bentayga.

Anul acesta, cursa de la Pikes Peak va avea loc în 30 iunie. Traseul măsoară aproximativ 20 de kilometri, are 156 de viraje, iar concurenții vor lua startul de la altitudinea de 2.862 de metri și vor urca până la 4.300 de metri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru