Primele imagini cu versiunea plug-in hybrid a lui Citroen C5 Aircross: lansarea oficială este programată în octombrie

Publicat miercuri, 12.09.2018 12:39 de Daniel Popescu

Citroen a publicat câteva imagini cu C5 Aircross Hybrid Concept, care anticipează lansarea primului model al constructorului francez cu sistem de propulsie plug-in hybrid în 2019.

Citroen C5 Aircross a fost lansat pe piața europeană în luna august, iar constructorul francez a menționat la vremea respectivă că SUV-ul va primi anul viitor și o versiune plug-in hybrid.

În așteptarea acesteia, Citroen a publicat miercuri câteva imagini cu noua versiune, pe care a numit-o C5 Aircross Hybrid Concept.  Producătorul din Hexagon este însă zgârcit în informații și nu oferă niciun fel de detalii cu privire la specificațiile sau performanțele sistemului plug-in hybrid.

Cel mai probabil, aceste detalii vor fi făcute publice cu ocazia Salonului Auto de la Paris din prima parte a lunii octombrie, acolo unde conceptul va fi prezentat oficial.

Cert este că C5 Aircross va deveni primul model din gama Citroen cu versiune plug-in hybrid, în contextul în care constructorul își propune ca 80% din gama sa de modele să aibă o variantă electrificată până în 2023, înainte ca procentul să ajungă la 100% în 2025.

De asemenea, Citroen a anunțat că va prezenta la Paris și o versiune specială pentru hatchback-ul C4 Cactus. Aceasta va primi numele Limited Edition JCC+, despre care producătorul va furniza mai multe detalii în 18 septembrie.

Via Citroen

  • ACE - Craiova, miercuri, 12.09.2018 13:23

    Autonomia modelului, in mod 100% electric, ar putea fi de 60 km...(nu stim in care ciclu de testare: NEDC, EPA, WLTP ....) https://www.netcarshow.com/citroen/2018-c5_aircross/