Primele imagini cu versiunea de serie Honda e: modelul electric va avea 154 CP și autonomie de 220 de kilometri

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele imagini cu versiunea de serie pentru Honda e arată că modelul electric de oraș va păstra designul conceptului. Honda e va avea o versiune de top de 154 de cai putere și o autonomie de 220 de kilometri.

Honda a dezvăluit miercuri primele imagini oficiale cu primul său model electric de serie. După o lungă campanie de teasing în care a prezentat fotografii cu o variantă de pre-serie, constructorul japonez oferă acum mai multe informații despre Honda e, iar acesta va păstra în cea mai mare parte designul apreciat al conceptului.

Astfel, Honda e va reprezenta o îmbinare între designul cu accente retro ale caroseriei și tehnologia modernă disponibilă atât pentru platformă tehnică, cât și pentru interior.

Cu această ocazie, Honda a oferit mai multe detalii despre specificațiile finale ale versiunii de serie, cu mențiunea că acestea sunt "date interne Honda", ceea ce înseamnă că nu au fost omologate în mod indepedent.

Versiunea de serie a lui Honda e va avea un motor electric care va pune în mișcare roțile de pe puntea spate și care va fi disponibil în versiuni de 100 kW (136 CP) și 113 kW (154 CP), în timp ce cuplul maxim este de 315 Nm. Pe baza acestor date, Honda e va putea accelera de la 0 la 100 km/h în aproximativ 8 secunde.

Între timp, acumulatorul are o capacitate de 35.5 kWh și oferă o autonomie de 220 de kilometri conform standardului WLTP, valoarea calculată cel mai probabil pentru versiunea cu motor de 136 CP.

De asemenea, timpul de încărcare al bateriei până la 80% din capacitate va fi de 30 de minute în cazul utilizării unei stații de încărcare rapidă.

Anterior, Honda a oferit numeroase alte informații despre primul său model electric. Astfel, știm deja că Honda e va avea camere video în loc de oglinzi laterale în echiparea standard, iar imaginile vor fi afișate pe două ecrane de 6 inch poziționate la capatele planșei de bord.

De asemenea, japonezii au anunțat anterior că Honda e va avea la interior alte trei ecrane: două de 12.3 inch pentru sistemul de infotainment și unul de 8.8 inch pentru instrumentarul de bord.

Honda e poate fi deja pre-comandat pe piețele din Marea Britanie, Germania, Franța și Norvegia prin plata unui avans de 800 de euro, în timp ce în restul țărilor clienții își pot exprima interesul pentru achiziție.

Toate detaliile despre Honda e vor fi dezvăluite cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt de săptămâna viitoare.

Via Honda

Comentarii (1)

  • Mie personal imi pare cea mai desirabila masina din zona electricelor daca ne gandim la zonele urbane/suburbane. Are cred eu toate atuurile de a se transforma intr-un model cult in ciuda pretului nesimtit. Dar cred ca, in cazul electricelor , pretul nu reprezinta deocamdata pricipalul criteriu al achizitiei, cine-si cauta/doreste o electrica de oras, are bani si pt. modelul asta cu siguranta . Era bine sa aiba range-ul mai mare dar pe de alta parte beneficiaza de reversul situatiei- incarcare mai rapida pana spre capacitatea maxima a bateriei.
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru