Primele imagini cu Toyota e-Racer: concept electric inedit cu numai două locuri

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a prezentat la Salonul Auto de la Tokyo un concept electric inedit pe nume e-Racer prin care își propune să demonstreze plăcerea de a conduce și în viitoarea epocă a condusului autonom.

Toyota este unul dintre puținii constructori japonezi care nu s-a remarcat la ediția din acest an a Salonului Auto de la Tokyo.

În absența unei lansări majore, constructorul japonez a preferat să prezinte ca noutate absolută doar conceptul e-Racer. Vorbim despre un concept de mici dimensiuni, cu numai două locuri, care pe baza numelui oferă un motor electric.

Toyota nu a prezentat însă informații tehnice despre noul concept, semn că acesta are doar rolul de a demonstra plăcerea de a conduce, în contextul în care producătorii mizează frecvent pe prezentarea unor concepte autonome.

"Mașina a înlocuit calul, dar astăzi încă există oameni care dețin cai și au relații extraordinare cu ei. Pentru ei, calul rămâne de neînlocuit. La fel este și în cazul mașinii, chiar și în era mașinilor autonome. Oamenii vor continua să fie în centrul dezvoltărilor tehnice", menționează Akio Toyoda, șeful celor de la Toyota, cu ocazia prezentării lui e-Racer.

De altfel, deși conceptul este unul static, Toyota oferă vizitatorilor de la Salonul Auto de la Tokyo posibilitatea să simuleze un tur de circuit cu un e-Racer prin intermediul unor ochelari de realitate virtuală.

Standul Toyota de la Tokyo include și noua generație a modelului electric alimentat cu hidrogen Mirai, dar și primul său model electric de serie, care va lua forma unui rival pentru Smart EQ Fortwo, va avea autonomie de 100 de kilometri și va apărea în Japonia la sfârșitul anului viitor.

Via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru