Primele imagini cu Ford Mustang Mach 1: noua versiune limitată preia motorul V8 de 5.0 litri și 480 de cai putere de la GT

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Marti, 16.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a publicat primele imagini și informații despre noua versiune limitată Mustang Mach 1, care preia motorul V8 de 5.0 litri și 480 de cai putere de la varianta GT și oferă opțional cutie de viteze automată cu 10 trepte.

La numai câteva zile după publicarea unor imagini sub camuflaj, Ford a prezentat primele fotografii și informații tehnice despre Mustang Mach 1, o ediție limitată pe care constructorul american o readuce pe piață la 17 ani de la precedentul Mach 1.

Din punct de vedere al designului, noua versiune limitată preia o serie de elemente de la primul Mustang Mach 1 lansat în 1969, printre care se numără și forma grilei frontale cu badge-ul tradițional Mustang.

De asemenea, jantele de 19 inch sunt o interpretare modernă a jantelor clasice. Caroseria este disponibilă într-o gamă varianta de culori, printre care Fighter Jet Gray, Iconic Silver, Shadow Black, Oxford White, Velocity Blue, Twister Orange, Race Red și Grabber Yellow, iar prima dintre ele este exclusivă pe noua versiune.

Interiorul este îmbrăcat în piele, iar scaunele Ebony oferă un nou indiciu cu privire la moștenirea lui Mach 1, în timp ce ecranul LCD de 12.3 inch include o nouă animație de start.

Din punct de vedere tehnic, Mustang Mach 1 utilizează același motor de pe Mustang GT: V8 de 5.0 litri și 480 de cai putere la 7.000 de rotații pe minut, în timp ce cuplul ajunge la 570 Nm.

Standard, versiunea limitată vine la pachet cu o cutie de viteze manuală Tremec cu 6 trepte împrumutată de la Shelby GT350, însă clienții pot opta și pentru cutia de viteze automată SelectShift cu 10 trepte.

Ford menționează că modelul împrumută numeroase componente de la Mustang Shelby GT350 și Shelby GT500, inclusiv un pachet Handling care îmbunătățește manevrabilitatea.

Totuși, pachetul Handling este disponibil doar în cazul unităților echipate cu cutia de viteze manuală.

Suspensiile au fost de asemenea îmbunătățite, în timp ce evacuarea este similară cu cea de la GT500.

Ford susține că noul Mustang Mach 1 este practic o punte de legătură între versiunile GT și Shelby, cu mențiunea că acesta va fi "cel mai capabil Mustang cu motor V8 pe circuit".

Ford nu a menționat câte unități Mach 1 vor fi produse, însă livrările vor începe în primăvara anului viitor în Statele Unite și Canada.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru