Primele detalii oficiale despre noua generație Volkswagen e-Up!: modelul electric de oraș va avea o autonomie de 260 de kilometri

de Daniel Popescu
Joi, 05.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că noua generație a modelului electric de oraș e-Up! va avea o autonomie de 260 de kilometri, însă va păstra motorul de 82 CP. Prețul de pornire va fi mai mic decât în cazul actualei generații.

Volkswagen a anunțat încă din luna aprilie că modelul electric de oraș e-Up! va primi în luna septembrie o nouă generație cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

O serie de detalii tehnice au apărut ulterior pe site-ul Volkswagen dedicat pieței din Olanda, însă constructorul german a oferit acum primele informații oficiale.

Motorul electric va avea în continuare 61 kW (82 de cai putere) și va permite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 11.9 secunde, însă apar o serie de schimbări în cazul bateriei, care a primit un update bine-venit.

Astfel, capacitatea acumulatorului va crește de la 18.7 kWh la 32.3 kWh, ceea ce va permite o creștere o autonomiei oficiale la 260 de kilometri, conform standardului WLTP. Actuala generație oferă o autonomie de numai 160 de kilometri, iar aceasta este calculată conform vechiului standard NEDC.

De asemenea, Volkswagen anunță că bateria va putea fi încărcată până la o capacitate de 80% în numai 60 de minute, atunci când încărcarea are loc cu 40 kW la stații cu curent continuu.

Printre dotările standard ale noii generații se vor număra aerul condiționat automat și sistemul de asistență Lane Assist. În plus, Volkswagen va oferi și aplicația "maps + more", care va permite clienților să programeze următoarea încărcare a bateriei sau pornirea aerului condiționat.

Nu în ultimul rând, Volkswagen afirmă că prețul noii generații va fi unul mai mic decât în cazul actualului e-Up! Ca exemplu, producătorul a anunțat deja prețul pentru piața din Germania: 21.975 de euro.

Via Volkswagen

Comentarii (6)

  • ACE - Craiova
    Iar in Romania pretul va ramane aproximatix 25.000 Euro?!
    Daca s-ar vinde cu 20.000 Euro, scazand prima de la stat (10.000 Euro) ar fi excelenta - ca model URBAN - la un pret net de 10.000 de Euro...
    11 1
  • Adrian
    Fortza PSD. Va plaaace sa profitati de inlesnirile lor, apoi dati cu trompeta in stanga si dreapta.
    6 19
  • andrei
    DISPARI MA CU PSD-UL TAU DE AICI! CE, DAU DIN BANII LOR? ASTIA SUNT BANII TARI PE CARE NU II PRODUC EI!
    ia uite ma ce idei. inlesnirile lor, zici ca nu tot ei profita. fac ceva pe inlesnirile lor, sa nu mai fure si va fi nivelul de trai suficient cat sa nu avem nevoie de inlesniri. basca ca am avea scoli, spitale, autostrazi etc.
    11 5
  • Flavius
    Cuantumul de 45.000 lei dati de AFM au fost stabilit pentru trei ani :2017 , 2018 , 2019. Atat. Ce va fi anul viitor , vom vedea. O subventie exista si inainte de 2017 , va fi si dupa 2019. Sa vedem cat. Nu cred ca se va mentine nivelul actual dar s-ar putea sa ne aliniem la nivelul celorlalti ( de regula 6000 eura)
    3 1
  • Eu zic sa ne aliniem la nivelul celorlalti cand se vor alinia si salariile , nivelul de trai si toate celelalte.
    6 1
  • Nu cred ca va fi mai mare de 5000 subventia pe anul viitor.I ar mie personal nu mi se pare justificat ca Romania sa acorde o subventie asa mare, aproximativ dubla fata de restul Europei de parca am fi cei mai bogati din UE. Daca vor sa faca ceva cu poluarea atunci sa introduca un impozit progresiv care sa creasca o data cu vechimea masinii ca sa maai scapam de rablele de pe sosele.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru