Prima schiță oficială cu viitoarea generație Volkswagen Touareg: SUV-ul german debutează în 23 martie și promite un cockpit nou și un sistem de direcție integrală

de Cornel Șocariciu
Sambata, 10.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat prima schiță oficială cu noua generație Touareg. SUV-ul constructorului german debutează în 23 martie și va avea beneficia de un sistem de direcție integrală, dar și de un cockpit modern.

La finalul anului trecut, oficialii Volkswagen au confirmat zvonurile care anunțau lansarea noii generații Touareg în primăvara lui 2018. Acum, constructorul german a publicat prima schiță oficială cu viitorul SUV.

Modelul constructorului german va fi expus în permieră în 23 martie în cadrul Salonului Auto de la Beijing. În China s-au înregistrat cele mai mari creșteri în segmentul SUV și, totodată, această piață a livrat excelent pentru Volkswagen în 2017.

Echipa condusă de Klaus Bischoff este responsabilă pentru designul noii generații Touareg, iar liniile principale au derivat din cele pe care le-am admirat în premieră în momentul lansării conceptului T-Prime GTE. În același timp, constructorul german anunță că viitorul Touareg va primi o mulțime de sisteme de siguranță și tehnologii moderne.

Innovision Cockpit este denumirea folosită de constructorul german, iar acest termen anunță un nou sistem de infotainment. Oficialii Volkswagen nu au detaliat noua tehnologie, însă ne așteptăm să vedem o versiune de serie a sistemului care a debutat tot pe T-Prime GTE.

În cazul conceptului, sistemul multimedia folosea un ecran curbat și tactil cu o diagonală de 15 inch, iar instrumentarul de bord era afișat pe un ecran cu diagonala de 12 inch. În același timp, prototipul expus în 2016 dispunea de un volan cu controale sensibile la atingere.

Noua generație Volkswagen Touareg va folosi platforma MLB Evo a grupului Volkswagen, aceeași arhitectură pe care o întâlnim și în cazul modelelor Audi Q7, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga sau Lamborghini Urus.

Constructorul german promite un Touareg mult mai dinamic și anunță și un sistem de direcție integrală. Alături de motorizările tradiționale (diesel și benzină), viitoarea generație Touareg ar urma să primească și o versiune plug-in hybrid.

Comentarii (2)

  • Sper sa nu-i puna fata lui R-Troc, desi tare ma tem ca asa va fi...
    9 4
  • Adrian C
    @Stefi

    Chiar asa va fi !

    https://www.motor1.com/news/224857/2019-vw-touareg-undisguised-photos/
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru