Previziuni sumbre la Nissan: profitul anual va scădea cu 45% din cauza arestării lui Ghosn și a costurilor din SUA

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan anticipează o reducere a profitului anual cu 45% din cauza scăderii vânzărilor de mașini ca urmare a arestării lui Carlos Ghosn și a costurilor generate de extinderea garanțiilor oferite pe piața americană.

Nissan traversează o perioadă plină de incertitudini ca urmare a numeroaselor provocări cu care se confruntă la nivel global.

Construtorul japonez a anunțat că anticipează un profit operațional de 2.5 miliarde de euro pentru anul fiscal 2018, corespunzător perioadei aprilie 2018 - martie 2019, valoare cu 45% mai mică comparativ cu anul fiscal anterior, în ciuda faptului că veniturile vor fi similare.

Într-un scurt comunicat de presă, Nissan a identificat două explicații pentru scăderea bruscă a profitului.

"Estimările iau în calcul cheltuielile în creștere pentru implementarea extinderii garanției pentru anumite modele vândute în SUA și mediul dificil cu care s-a confruntat compania în ultimele trei luni, precum și impactul problemelor de conducere asupra vânzărilor", precizează oficialii Nissan.

Cu alte cuvinte, pe lângă creșterea costurilor de operare pe piața americană, Nissan afirmă că vânzările au înregistrat un declin ca urmare a arestării fostului CEO și președinte Carlos Ghosn.

De altfel, cele mai recente date oficiale arată că Nissan a vândut doar 55.000 de mașini în Europa în primele trei luni ale anului, în scădere cu aproape 30% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Japonezii au fost depășit la vânzări inclusiv de partenerii de la Dacia din cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, după ce producătorul de la Mioveni a raportat vânzări de aproape 60.000 de unități în același interval de timp.

În plus, Nissan a respins ultima propunere de fuziune primită de la Renault și solicită drepturi egale în cadrul Alianței.

Nissan va publica datele oficiale legate de profitul operațional pentru 2018 în 14 mai.

Via Nissan

Comentarii (4)

  • Intrebare
    Ei vor sa spuna ca europenii s-au razgandit din a cumpara Nissan-ul mult dorit pentru ca a intrat Ghosn in inchisoare in Japonia?
    Era CEO Renault si Mitsubishi in acelasi timp, sa inteleg ca si lor le-a scazut profitul?
    7 4
  • Dacă în politică merg manevrele astea (acum râdem, bem și facem grătare împreună și mâine te dau în gât să scap de tine), în business te cam duci la vale, dacă-ți tai craca de sub picioare.

    Să pună acum în balanță câte "foloase necuvenite" a avut Ghosn de pe urma Nissan (o fi avut) și cât vor pierde ei de acum încolo.

    Plus că dacă s-ar rupe de Renault, nu cred că-i mai vrea nimeni parteneri.

    Japonezii par că nu au auzit de "damage control".
    18 1
  • Cred ca japanii s-au apucat sa-l toace pe asta din prea mult ego tampit. Omul e genial, datorita lui brandul a ajuns unul din cei mai importanti actori auto din lume. Ok, o fi lacom, altfel nu ai cum sa iti pui viata la o parte ca sa faci asemenea performanta. Omul vrea mai mult, nu-i ajunge nimic nici profesional, nici personal. A incalcat legea, cel mai probabil, nu stiu, dar sa ii faci ce fac japonezii arata cat ii duce bibilica si pe aia. Abia astept sa-si puna ei niste sefi corecti pana-n panzele albe care o sa-i bage in shantz, si apoi sa le explce alora cand o sa-i dea afara cu miile, din cauza ca nu o sa mai vanda nimic.
    3 2
  • Edikkk
    Răspuns : a fost arestat repetat în Japonia, nu în Franţa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru