Previziuni BMW pentru 2019: “Războiul tarifelor dintre SUA și China ne poate scădea veniturile cu 500 de milioane de euro”

de Paul Cosma
Luni, 15.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW se așteaptă ca veniturile sale din 2019 să înregistreze o scădere de 500 de milioane de euro, în cazul în care tarifele comerciale dintre SUA și China rămân în vigoare, potrivit lui Nicolas Peter, directorul financiar al companiei.

Războiul tarifelor dintre Statele Unite și China influențează negativ afacerile mai multor constructori ce își desfășoară activitatea în cele două țări.

Spre exemplu, BMW a pierdut circa 300 de milioane de euro la exportul mașinilor sale produse în Spartanburg (statul Carolina de Sud) către China, conform directorului financiar al constructorului.

Dacă tarifele rămân în 2019, ar putea avea un impact de jumătate de miliard de euro pe tot anul,” a declarat Nicolas Peter, CFO-ul BMW, pentru presa germană.

În luna septembrie, grupul BMW și-a actualizat previziunile pentru actualul exercițiu financiar. Potrivit nemților, conflictele comerciale internaţionale continue au agravat situaţia pieţei şi au alimentat incertitudinile.

În consecință, BMW susține că mai multe circumstanțe la nivel internațional, printre care “războiul tarifelor” dintre SUA și China, duc la presiuni asupra prețurilor în mai multe piețe auto.

Via Reuters

 

Comentarii (1)

  • *Tariffs* se traduce prin *taxe vamale*, AM !!!
    Cred că-i a zecea oară cînd cineva (eu pt prima oară) vă reamintește asta, da-i clar acum de ce *istoria se repetă*, la modul cel mai nasol-general posibil.
    ...Fiindcă-i mereu uitată, mda. :-)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru