Preț BMW Seria 8 Coupe în România: versiunea cu motor diesel de 3.0 litri și 320 de cai putere costă 102.000 de euro

de Daniel Popescu
Luni, 16.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Seria 8 Coupe este disponibil în România în versiunea 840d cu motor diesel de 3.0 litri și 320 de cai putere pentru un preț de bază de 102.400 de euro.

BMW Seria 8 Coupe a fost prezentat oficial cu exact o lună în urmă, iar producția noii limuzine a început în prima parte a lunii iulie. Constructorul german a anunțat acum că modelul este disponibil pentru achiziționare și pe piața din România.

Pentru moment, singura versiune disponibilă este 840d, care utilizează un motor diesel cu 6 cilindri cu capacitatea de 3.0 litri ce oferă 320 de cai putere și un cuplu maxim de 680 Nm disponibili începând de la 1.750 rpm.

Unitatea de propulsie lucrează împreună cu o cutie de viteze automată Steptronic cu 8 rapoarte, însă BMW oferă în standard padele pe volan pentru schimbarea manuală a treptelor. De asemenea, versiunea are și sistem de tracțiune integrală xDrive, despre care producătorul afirma cu ocazia lansării că "funcționează mai eficient ca niciodată". În privința performanțelor, sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în 4.9 secunde.

BMW Seria 8 Coupe are o lungime de 4.843 mm, o lățime de 1.902 mm și o înălțime de 1.341 mm, în timp ce ampatamentul ajunge la 2.822 mm.

Din punct de vedere al designului, modelul păstrează o bună parte dintre elementele conceptului din care este inspirat, iar printre elementele care se remarcă sunt grila de mari dimensiuni cu un design proaspăt de formă hexagonală sau gurile de admisie foarte generoase.

De asemenea, blocurile optice LED sunt cele mai mici disponibile până în prezent pe un model BMW, iar opțional pot fi dotate cu Laserlight, tehnologie disponibilă și pe i8 care dublează suprafața acoperită.

Printre alte dotări standard se număra sistemul Head-Up Display, suspensia Adaptive M cu amortizoare controlate electronic și direcția integrală, care în cazul celor de la BMW poartă numele Integral Active Steering.

Modelul beneficiază de un ecran de 12.3 inch pentru ceasurile de bord, care include în standard sistemul BMW Live Cockpit Professional. În plus, există un ecran suplimentar cu diagonală de 10.25 inch poziționat central care beneficiază de o interfață adaptată pentru un control touch rapid la setări și funcții.

Noul BMW Seria 8 Coupe beneficiază și de o serie lungă de sisteme de siguranță.

Printre ele se numără Active Cruise Control cu funcție Stop & Go, Steering Control Assistant, Lane Control Assistant, Lane Change Warning, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assistant, BMW Night Vision, Crossing traffic warning, Priority warning și Wrong-way warning.

MOTORIZĂRI
(Date tehnice complete AICI)
PREȚ
(euro, TVA inclus)

Motor Putere
(CP)
Transmisie
3.0 litri Diesel
320 CP
Aut8 102.400

Pe piața din România, principalii rivali ai noul BMW Seria 8 Coupe sunt Mercedes Clasa S Coupe și Bentley Continental GT, însă ultimul are un preț dublu. Ambii rivali au însă doar motorizări pe benzină, astfel că o comparație între modele va fi posibilă doar în momentul în care variantă 850i va deveni disponibilă și în România. Versiunea de top BMW M850i xDrive Coupe este echipată cu un motor V8 M Performance TwinPower Turbo de 4.4 litri care generează 530 de cai putere

Comentarii (6)

  • Corocsenie Adrian
    Daţi iama acum cat e proaspat. Dupa 3 ani e fumat si asta :))
    6 2
  • Arogantul
    pai daca asta costa 102000, cu niste optiuni din ce am vazut in articol, pai atuncea Polestar 1 care vine full option la 155000 e chiar chilipir.
    7 6
  • razvanis
    Primul BMW care ma lasa "wow" din 2000 incoace
    3 7
  • Spferu'
    Cam cat de putina cultura auto sa ai sa cumperi aceasta masina TDI.
    BMW isi bate joc de Romania oferind doar modelul diesel... La pretul si pretentile care le are modelul, mi se pare o blasfemie sa apari cu un motor diesel. Dar asta e, doar in Romania e prin de "masini sport" PORSCHE TDI.
    In rest, masina chiar arata WOW. Se aproprie de impactul pe care l-a avut BMW 850i in anii '90.
    2 7
  • @Spferu': Versiunea cu motor pe benzina va fi de asemenea disponibila in Romania foarte curand.
    3 1
  • acelasi lucru il sustin si eu... daca masina costa de la 50-60 mii in sus inseamna ca ai suficienti bani incat sa nu te deranjeze un consum de 10-15 litri/ 100 km... e ridicol sa iti iei diesel (o spun ca posesor de masina pe motorina... in afara de consum si cuplu, diesel-ul nu e cu nimic peste benzina... a, mai e si zgomotul ala de tractoras care e cel mai mare dezavantaj poate comparativ cu sunetul rafinat al unui Otto)
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru