Presiunea Red Bull își spune cuvântul: Honda caută ajutor extern pentru îmbunătățirea motorului

de Daniel Popescu
Marti, 13.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a încheiat un parteneriat tehnic cu compania japoneză IHI care va furniza turbocompresorul pentru unitatea de propulsie în sezonul 2019, care va fi folosită de Red Bull Racing.

Decizia celor de la Red Bull Racing de a semna un parteneriat pentru motoare cu Honda începând din sezonul 2019 a fost una surprinzătoare, cu atât mai mult cu cât constructorul japonez nu a obținut niciun podium de la revenirea în competiție în 2015.

Se anticipează că presiunea celor de la Red Bull va fi mai mare decât cea exercitată de McLaren, iar acest lucru este deja vizibil în deciziile luate de conducerea constructorului japonez.

Honda a anunțat semnarea unui parteneriat tehnic cu conaționalii de la IHI, care vor fi responsabili cu dezvoltarea turbocompresorului pentru unitatea de propulsie. Parteneriatul a fost încheiat pe doi ani, iar primele componente vor fi livrate la timp pentru motorul pe care Honda îl va folosi în sezonul 2019. Katsuhide Moriyama, directorul de comunicare al celor de la Honda, și-a exprimat speranța că Honda va reuși să obțină victorii în sezonul viitor.

"Ne așteptăm ca acest parteneriat să producă un pas notabil în față în termeni de performanță.

Împreună vom forța pentru victorii", a precizat el.

La fel de optimiști sunt și oficialii IHI, care fac trimitere inclusiv la perioada de glorie din anii '80-'90.

"Prin acest parteneriat tehnic, obiectivul nostru este ca motorul Honda să furnizeze cea mai bună performanță prin accelerarea devoltarii turbocompresorului. Sperăm ca din sezonul 2019 Honda să furnizeze nivelul de performanță care a impresionat fanii în anii '80-'90", spun oficialii producătorului japonez.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • IHI este partenerul Honda pentru productia de turbine inca din 2015. Este doar o prelungire de contract cu cateva elemente in plus, nimic mai mult. E ca si cum ai anunta ca Messi si a prelungit contractul cu Barca.Articol slab.Publicitate multa.
    12 0
  • SIMPLE MINDS
    RBR-HONDA 2019 .......................IKEBANA

    De ce tocmai ikebana ? Deoarece cultiva minimalismul.
    11 3
  • Nu se lasa japonezul asa usor - oricum, Toyota a stiut sa se retraga la timp ...
    8 0
  • Parca vad ca vor avea o soarta la fel ca echipa Mclaren.
    7 1
  • Toyota e in WEC, unde are mai mult succes
    5 0
  • E greu de crezut ca japonezii de la Honda vor reusi sa-i depaseasca pe cei de la Ferrari si Mercedes in 2019...La anul se vor lupta cu cei de la Renault pentru pozitiile de mijloc..
    8 1
  • SIMPLE MINDS
    @ZZZ

    Prima ta afirmatie e demna de Nicolae Titulescu.

    Singurul aspect care ma preocupa :-)) e acela daca ,Helmuth Marko, avand venerabila varsta de 75 de ani va reusi sa treaca cu bine si hopul asta ,mai exact urmatorii doi ani de *concubinaj* cu Honda .
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru