Presa britanică: Jaguar ar putea lansa două SUV-uri compacte pe platformă BMW

Publicat luni, 12.08.2019 09:54 de Paul Cosma

Jaguar ar putea lansa două SUV-uri compacte pe plaftormă BMW, ca urmare a parteneriatului dintre grupul JLR și constructorul german, potrivit informațiilor neoficiale apărute în presa britanică.

BMW și Jaguar Land Rover au semnat de curând un parteneriat pentru dezvoltarea în comun a sistemelor de propulsie pentru mașinile electrice pe care le vor lansa în viitor.

Astfel, BMW va lansa anul viitor a cincea generație a tehnologiei pentru sistemele de propulsie electrice prin intermediul SUV-ului electric iX3. Ulterior, inginerii BMW vor colabora cu inginerii Jaguar Land Rover pentru îmbunătățirea acestei tehnologii în cadrul viitoarelor modele pe care le vor lansa.

În contextul parteneriatului dintre cele două companii, Jaguar ar putea lansa două SUV-uri compacte pe platformă BMW, conform informațiilor publicate de Autocar. Jurnaliștii britanici susțin că cele două modele așteaptă “undă verde” pentru producție după 2020. Noile SUV-uri ar putea continua o tradiție a numelor ce conțin particula “Pace”.

În plus, se așteaptă și ca noile generații Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport să împărtășească aceeași platformă cu modele precum Mini Countryman și BMW X1.

Via Autocar