Presa britanică: Audi ar putea relansa R8 și TT ca modele 100% electrice

de Paul Cosma
Marti, 04.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelele Audi R8 și Audi TT ar putea fi relansate ca vehicule 100% electrice, potrivit surselor din cadrul companiei. Presa britanică susține că, într-un scenariu pesimist, Audi ar putea renunța definitiv la cele două modele în contextul reducerii costurilor.

Noul șef Audi a spus recent că actuala criză este o “oportunitate” prin care Audi să încerce “lucruri noi”. Potrivit lui Markus Duesmann, impasul COVID-19 va fi depășit până în 2022, atunci când rezultatele financiare ar urma să revină la nivelul pre-criză.

Ultimele luni au adus diferite zvonuri privind reorganizarea constructorului german, pornind de la ideea reducerii drastice a cheltuielilor.

Surse din cadrul Audi susțin că producătorul se uită cu atenție la gama de sportive, iar modele precum R8 sau TT sunt în pericol să dispară din ofertă. Există însă și varianta ca acestea să fie relansate ca modele 100% electrice, potrivit surselor citate de presa britanică.

În urmă cu o săptămână, divizia Audi Sport a transmis că vrea să electrifice modelele de performanță. Deși apariția unor versiuni electrificate ar putea duce la o ofertă ceva mai generoasă în segmentul de performanță, oficialii Audi au spus că nu vor urma această tendință, iar fiecare model va fi oferit cu o singură motorizare.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • netam-nissan
    nu vad noutatea ca baiatului meu i-am cumparat de mult o masinuta cu baterii audi r8.
    5 0
  • Edikkk
    Vai de capul nostru, noi Europa suntem mult înapoi, China ne surclasează .... şi nici nu prea ştim !!

    https://youtu.be/rCNjDTiq4Rc

    Un video al foarte cunoscutului Fully Charge dar Fully Charge China !!!

    1) Maşini electrice de 10.000 €, 12.000 €, dar şi de 28.000€ toate arată foarte bine !

    2) Nesimţiţii de Toyota care ziceau că nu fac electrice şi care se screm să aducă un PHEV în Europa după ce l-au dus timid în SUA
    ce fac ei în China deja????
    Vând full electrice Toyota !

    Da, sunt fără cuvinte, China accelerează ia faţa şi SUA, iar Europa rămâne acolo cu Africa şi restul Asiei ex URSS.

    Trist tare, UE dominat de dieselul german şi restul dinozaurilor europeni.
    3 15
  • Mi se pare ca reducerea asta de costuri se duce la extrem la anumiti producatori. R8 si TT sunt niste modele imagine pentru Audi, posibila scoatere a lor din gama ar insemna iesirea producatorului din niste segmente de nisa care uleterior ar atrage clienti si pentru alte modele (adevarat din clasa de lux-A8 si Q7 plus gama RS). Aparent, multi se orienteaza sa vanda si sa promoveze modele de volum, lasand oarecum la o parte aerul exclusivist pe care o marca de genul ar trebui sa-l afiseze
    3 3
  • Edikkk
    Apropo care erau acolo tâmpiţii clasei? Toyota, care trebuie să bage ceva albastru puternic la interior ca să arate, vezi Doamne, că este full electrică.

    Asta, în timp ce, era pe acolo o maşină chinezească (bine poate nu încă la vânzare) dar cu un interior ce dă efectiv clasă multor producători auto europeani,
    americani, japonezi, coreeni inclusiv (cam toţi, exclus producătorii auto de lux).
    2 7
  • Edikkk
    De acord cu dvs dle Tavi
    2 4
  • @Edikkk,

    tu, in ultima vreme, cam dai cu oistea'n gard
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru