Premieră pentru Renault în Franța: persoanele fizice au înmatriculat mai multe mașini electrice Zoe decât mașini diesel în primele șapte luni ale anului

de Daniel Popescu
Vineri, 07.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înmatriculările hatchback-ului electric Renault Zoe din Franța au fost mai mari decât înmatriculările de mașini diesel ale constructorului francez în primele șapte luni ale anului în rândul persoanelor fizice.

Unul dintre efectele pandemiei de coronavirus observat la nivel european a fost o creștere accentuată a cererii pentru mașini electrice, concomitent cu scăderea abruptă a cererii pentru mașinile diesel și pe benzină.

Acest lucru începe acum să genereze o serie de statistici interesante, în special pe piața din Franța, potrivit unei analize realizate de publicația AutoActu.

Astfel, în primele șapte luni ale anului, hatchback-ul electric Renault Zoe a fost înmatriculat în 13.783 de unități în rândul persoanelor fizice. În același interval de timp, Renault a înmatriculat doar 11.514 mașini diesel pentru persoane fizice.

Cu alte cuvinte, un singur model electric a reușit să fie mai popular decât toate versiunile diesel ale modelelor comercializate de Renault.

De asemenea, Zoe a fost cel mai înmatriculat model Renault în Franța în luna iule în rândul persoanelor fizice, indiferent de sistemul de propulsie.

Parțial, această performanță este justificată și de creșterea bonusului pentru achiziționarea de mașini electrice în Franta de la 6.000 la 7.000 de euro începând de la sfârșitul lunii mai.

Pe de altă parte, Zoe a înregistrat vânzări consistente pe tot parcursul acestui an.

Via AutoActu

Comentarii (7)

  • Hai ca incep eu: Zoe e o porcarie de masina, francejii ie prosti, diesel e deasupra "tutulor", lasa ca trec bonusurile, sa vedeti voi cand veti sta la rand pentru 2 kile de curent luat pe cartela.

    Asa, ce ar mai fi....
    5 9
  • Da, daca inmultesti 7000 euro cu numarul de Zoe vandute, acea suma reprezinta " istetimea " posesorilor de Zoe.

    Chiar, stie cineva cat va mai continua pomana din banii publici ?
    7 6
  • netam-nissan
    inverzit pe dl fanel pentru ironia nu tocmai fina dar si asa neinteleasa de bravii nostri 4 muschetari a.m. electrocutati fara intoarcere de la cap spre talpi.

    nota 10 deci la impresia artistica dar zoe chiar e o cotoarba scumpa nu departe de nissan leaf si as mai plusa cu 7-8 hibe generale daca nu ar trebui sa le scriu moca.
    deviza mea ramine deci PLM=petrol life matters.
    6 2
  • pomana poate nu va mai dura prea mult, pomana limitata de o valoare maxima (depinde de tara) a electricei, dar impozite ca pentru clasice eu nu prea preconizez (5 ani de acum incolo eu zic sa nu ne facem "griji")

    ms @netam :)
    1 1
  • Daca peste 5 ani nu preconizezi impozite ca la clasice inseamna ca nu vor atinge un punct critic pentru o astfel de masura, deci ce spui de fapt ? Ca nu vor reprezenta o prezenta suficienta, adica inca 5 ani in care multi vor astepta ca altii sa le cumpere.
    0 0
  • nu, nu spun asta

    spun doar ca ideea diminuarii emisiilor nu face casa buna cu impozitarea electricelor. Indiferent de numarul acestora pe sosele.

    Impozitele vor ramane in sarcina motoarelor clasice. Electricele vor plati la "pompa" La pompele publice. Pentru ca e acelasi biznis: vinzi energie. O altfel de energie.

    PS am preconizat 5 ani de la momentul vorbirii. Nu peste 5 ;)
    0 1
  • Edikkk
    1) comentariile imediat după articol
    (INDIFERENT dacă este varianta MOBILE sau varianta DESKTOP) !!
    Nu după alte propuneri de articole!!

    2) comentariile trebuie vizualizate cu formatul (spaţii, new lines, entere, litere mari, etc) IDENTIC CUM LE-A SCRIS utilizatorul
    (INDIFERENT de versiunea MOBILE sau versiunea DESKTOP)

    3) comentariile trebuiesc să poată fi votate
    INDIFERENT de versiunea MOBILE sau versiunea DESKTOP

    4) Fontul de PENSIONARI nu o să vă aducă mai mulţi cititori, ci clar mai puţini

    Cum este cu petrolierul de lângă Mauritius !??

    TOATE hidrocarburile sunt nocive omului sau vieţii pe pământ, în general.

    Atât în stare gazoasă (gaz metan, propan) cât şi în stare lichidă crudă (petrol) sau rafinată (benzină, motorină, kerosen) !!!

    Sunt extrem de poluante - chiar şi ne arse !!
    Dar şi arse!!
    Pur şi simplu sunt TOXICE.

    Așa că bravo Zoe, aşa cu răcirea cu aer, totuşi singurică ai bătut toate diesel în Franţa.

    Bravo Zoe.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru