Porsche vrea să evite specula cu mașini de colecție: "Ne gândim să implementăm un sistem de achiziție în rate"

de Mircea Meşter
Duminica, 24.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru că mașinile Porsche produse în serie limitată se revând imediat după achiziție cu prețuri de câteva ori mai mari, germanii au o idee care îți propune să elimine specula. Cel puțin pentru o perioadă de timp.

Pentru că modele Porsche construite în serie limitată intră de obicei pe mâinile speculanților, fiind revândute imediat după achiziție pe sume de câteva ori mai mari, reprezentanții mărcii germane vizează o soluție la o problemă care afectează brandul. Conform declarațiilor lui Oliver Blume, CEO Porsche, marca germană are în vedere instalarea unui sistem de achiziție în rate a acestor modele.

"Interesul nostru este să vindem aceste mașini șoferilor, nu dealerilor. Punem foarte multă pasiune în dezvoltarea lor, iar scopul nostru e de a vedea mașinile pe șosea, nu în garaje", spune Blume, citat de britanicii de la Autocar.

"Una dintre soluțiile pe care le vizăm este cea a modelului de vânzare în leasing, pentru a evita acest tip de revânzare. Astfel, mașina nu poate fi vândută efectiv decât după o anumită perioadă de timp. E o soluție", continuă oficialul german.

Unul dintre modelele recente care au intrat în atenția media pentru prețurile sale masive de revânzare a fost Porsche 911 R, model produs în 2016 în doar 991 de exemplare și considerat un model sport dedicat puriștilor Porsche.

Deși mașina a avut un preț de achiziție ridicat, în jur de 150.000 de euro, pasionații au plătit speculanților chiar și de cinci ori mai mult pentru a intra în posesia unui exemplar fără să se mai înscrie pe listele de așteptare Porsche.

via Autocar 

Comentarii (1)

  • Dacă intervii în piață, unde mai e loc de liberă inițiativă? Astea sunt metodele socialismului!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru