Porsche, tentată să mărească producția lui Mission E: "Suntem foarte optimiști în privința cererii pentru modelul electric"

de Daniel Popescu
Luni, 12.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche intenționează să mărească producția stabilită inițial la 20.000 de unități pe an a modelului electric Mission E, ca urmare a cererilor venite din partea clienților.

Porsche Mission E va fi lansat în producție de serie în 2019, iar planurile inițiale vizau 20.000 de unități pe an.

Cu toate acestea, constructorul german a dezvăluit că analizează varianta de a crește capacitatea de producție peste acest prag, ca urmare a feedback-ului pozitiv primit din partea potențialilor clienți. "Feedback-ul pozitiv pentru Mission E ne face să fim foarte optimiști în privința cererii", explică Detlev von Platen, membru în consiliul de administrație al Porsche.

Lansarea modelului face parte din planul de invesititii inițial de 3 miliarde de euro în mașini electrice și hibride, însă constructorul german a anunțat recent dublarea acestei sume la 6 miliarde de euro. Banii vor fi folosiți inclusiv pentru dezvoltarea unor versiuni ale lui Mission E, ale altor modele derivate din Mission E, dar și pentru eventualitatea de a lansa o nouă generație.

Vă reamintim că, în versiune de concept, Porsche Mission E oferea peste 600 de cai putere și era capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3.5 secunde. Versiunea de serie a lui Porsche Mission E ar urma să fie disponibilă și cu o serie de sisteme de conducere autonomă (nivelul 4 din 5).

În plus, constructorul german nu exclude posibilitatea realizării unor update-uri software printr-o conexiune la internet.

Pe de altă parte, Porsche a dezvăluit că 60% dintre unitățile Panamera vândute în Europa au sistem de propulsie hibrid, iar constructorul analizează în continuare oportunitatea lansării unui Macan electric.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru