Porsche pregătește o versiune extremă a noului 718 Cayman GT4: constructorul german a demarat testele cu varianta RS

Publicat joi, 12.09.2019 12:41 de Cornel Șocariciu

Porsche 718 Cayman GT4 ar putea primi în scurt timp o versiune de top RS. Primul prototip de test a fost deja surprins de fotografi în timpul unei sesiuni în apropiere de Nurburgring.

Frank Steffen-Walliser, omul responsabil de modelele Porsche 718 și 911, a declarat recent într-un interviu că își dorește să vadă o versiune extremă a noului 718 Cayman GT4 (foto).

"Toată lumea întreabă de o posibilă variantă RS. Dacă îmi pot imagina o astfel de versiune? Sigur că da, dar acest lucru nu înseamnă că am luat deja o decizie clară. Dacă îmi place un astfel de model? Da, cu siguranță! Vreau mai multă putere? Da, dar trebuie să direcționăm resursele acolo unde există piață, în condițiile în care o posibilă versiune RS va fi cu mult mai scumpă decât o variantă normală"

, a declarat oficialul Porsche.

Un prototip de teste a fost deja surprins de fotografi în apropiere de circuitul german de la Nurburgring. Exemplarul folosit pentru această sesiune a primit o capotă nouă cu elemente inspirate de cele folosite pe 911 GT2 RS, dar și o aripă spate mult mai generoasă.

În ceea ce privește resursele, vocile apropiate companiei menționează că modelul german ar putea oferi circa 450 de cai putere. În prezent, Porsche 718 Cayman GT4 este echipat cu motorul de 4.0 litri aspirat natural capabil să ofere 420 CP și 420 Nm.

De asemenea, versiunea RS va miza și pe o masă totală mai mică, lucru care se traduce prin performanțe îmbunătățite. Actualul 718 Cayman GT4 poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4.4 secunde.

Via | Autocar