Porsche nu exclude un succesor pentru 918 Spyder: "Hypercar-urile sunt importante pentru companie, dar trebuie să aducă beneficii în gama curentă de modele"

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 11.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Porsche încă nu au stabilit dacă vor dezvolta un succesor pentru hypercar-ul 918 Spyder, decizia urmând să fie luată până în 2025.

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, Porsche a prezentat noul Taycan, primul model 100% electric dezvoltat de constructorul german. Prezent în cadrul evenimentului, Oliver Blume, CEO-ul Porsche, a oferit câteva detalii cu privire la un posibil succesor pentru hypercar-ul 918 Spyder (foto).

În acest moment, conducerea Porsche încă nu a luat o decizie clară în ceea ce privește dezvoltarea unui astfel de model, iar lucrurile se vor clarifica până la finalul anului 2025.

"Hypercar-urile reprezintă un subiect important în cadrul Porsche, dar decizia pe care o luăm trebuie să fie cea mai bună și trebuie să aducă beneficii în gama curentă de modele. Dacă privești noul Taycan vei înțelege că există elemente pe care le-am dezvoltat pornind de la informațiile pe care le-am dobândit cu ajutorul lui 918 Spyder", a declarat reprezentantul Porsche.

În același timp, Oliver Blume spune că încă nu există o decizie cu privire la sistemul de propulsie pe care l-ar putea implementa pe un viitor hypercar.

"Încă nu am luat o decizie cu privire la un sistem complet electric.

Nu am decis nici ce formă ar putea avea viitorul hypercar. Trebuie să stabilim ce configurația va avea acesta, iar mai apoi vom putea trasa direcțiile. O astfel de decizie o vom lua între 2020 și 2030", a completat oficialul Porsche.

Reprezentantul Porsche a menționat că în perioada următoare, constructorul german va continua să dezvolte modele cu motoare cu combustie internă, dar inginerii și tehnicienii vor acorda o atenție deosebită și soluțiilor alternative. Astfel, Porsche va extinde gama de vehicule cu sistem hibrid de propulsie, va oferi modele de performanță cu astfel de tehnologii, iar portofoliul de modele sport electrice ar urma să crească și el.

Via | Evo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru