Porsche lansează noile Panamera GTS și Panamera Sport Turismo GTS: motor V8 biturbo de 460 CP și comportament dinamic îmbunătățit

de Cornel Șocariciu
Marti, 16.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a prezentat noile Panamera GTS și Panamera Sport Turismo GTS. Motorul V8 biturbo de 4.0 litri produce 460 CP, iar accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 4.1 secunde, indiferent de versiunea de caroserie aleasă.

Porsche a pregătit o surpriză pentru familiști: versiune GTS pentru modelele Panamera și Panamera Sport Turismo. Oficialii constructorului german vin cu mici modificări estetice și de interior, îmbunătățiri tehnologice și o motorizare pe măsură.

Pachetul Sport Design dedicat lui Panamera GTS oferă o serie de accesorii de caroserie vopsite în negru, jante Panamera Design de 20 de inch și logo-ul "GTS" amplasat pe portiere. La interior, nemții au pregătit accesorii noi din aluminiu, elemente acoperite cu Alcantara, un volan încălzit și modulul Connect Plus gândit pentru a oferi o serie de servicii digitale. Pentru prima dată în gama Panamera, Porsche introduce un head-up display.

Porsche Panamera GTS este disponibil cu motorul V8 biturbo de 4.0 litri care produce 460 de cai putere și 620 Nm. Resursele unității pe benzină sunt gestionate de o cutie automată cu 8 trepte și dublu ambreiaj și de un sistem de tracțiune integrală. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 kmh are loc în 4.1 secunde (valoare obținută cu pachetul standard Sport Chrono).

Versiunea Panamera GTS are o viteză maximă de 292 km/h, în timp ce varianta Panamera Sport Turismo GTS promite 289 km/h.

Pentru a putea trece cu brio de noul ciclu de testare WLTP, nemții au montat și un filtru de particule. Consmul mediu mixt pentru varianta Panamera GTS este de 10.3 litri/100 de kilometri, iar emisiile de CO2 ajung la 235 de grame per kilometru.

Pentru un plus de dinamică, inginerii Porsche au micșorat garda la sol cu 10 mm, iar opțional, constructorul german oferă și un sistem de direcție integrală. Totodată, sistemul Porsche Active Suspension Management a fost recalibrat. Sistemul de frânare este oferit cu discuri de 390 de mm pe față, respectiv 365 de mm pe spate.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru