Porsche exclude lansarea unor hibrizi cu cutie de viteze manuală: "Cutia automată este singura opțiune"

de Daniel Popescu
Vineri, 01.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a confirmat că orice model hibrid pe care îl va dezvolta va fi echipat cu cutie de viteze automată, întrucât cutiile manuale nu au niciun sens pe astfel de vehicule.

Cutiile de viteze automate câștigă tot mai mult teren pe mașinile actuale, însă constructorii de modele sportive preferă să mizeze în continuare pe cutii de viteze manuale pentru a păstra cât mai mult din plăcerea de a conduce.

Lucrurile tind însă să se schimbe și în această direcție, ca urmare a apariției propulsiilor hibride. Honda este unul dintre puținii constructori care au mizat pe hibrizi cu cutii de viteze manuală, însă Porsche a confirmat oficial că nu se va alătura japonezilor.

Cu ocazia prezentării noii generații Cayenne, oficialii constructorului german au confirmat că Porsche nu va dezvolta niciun hibrid cu cutie de viteze manuală. "Transmisiile manuale și trenurile de rulare hibride nu au sens", a explicat Gernot Dollner, vicepreședintele responsabil de gama Panamera.

Întrucât o mașină electrică are practic un cuplu instantaneu, nu există niciun motiv pentru care aceasta să fie echipată cu o cutie de viteze manuală. În ultima vreme au existat numeroase speculații legate de o versune hibrida pentru Porsche 911.

Inițial, oficialii producătorului german au negat această variantă, însă ultimele informații arată că Porsche se gândește într-adevăr la o versiune ecologică pentru modelul sportiv.

Via Motor Authority

Comentarii (2)

  • Adrian C
    Ba au sens cutiile de viteze manuale dar pe masini sport gen 911 sau 918 Spyder. Niciodata nu o sa te plictisesti cu o manuala in masina sport si e si mai distractiva. Pe cele in 4 usi e adevarat ca sunt inutile si nu isi au rostul !
    6 5
  • Cu cu-le, pasare sura,
    Ce tot canti la noi pe-automarket?
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru