Porsche Cayenne E-Hybrid: SUV-ul plug-in al constructorului german promite un consum mediu minim de 3.2 litri/100 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Joi, 22.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a finalizat testele de anduranță cu Cayenne E-Hybrid, SUV-ul hibrid pe care îl vom vedea în cursul anului curent. Modelul german a înfruntat temperaturi extreme, dar și porțiuni serioase de off-road.

Inginerii Porsche au încheiat cu succes testele de anduranță pre-lansare pentru noul Cayenne E-Hybrid. SUV-ul constructorului german a fost testat în Africa de Sud, în zona de nord a Canadei, dar și în Dubai.

Prototipurile au avut de înfruntat temperaturi extreme, de la -40 de grade Celsius (Canada), până la +40 de grade Celsius (Dubai). Totodată, exemplarele care au luat parte la testele de anduranță au fost exploatate și în off-road.

Noul Porsche Cayenne E-Hybrid va fi prezentat în cursul acestui an. Oficialii constructorului german nu au venit cu informații despre sistemul de propulsie, dar este foarte probabil ca SUV-ul din Stuttgart să folosească același sistem hibrid pe care îl găsim și pe Panamera 4 E-Hybrid. Acesta integrează un V6 biturbo de 2.9 litri care produce 330 CP și un motor electric gândit să ofere 136 CP. În total, sistemul de propulsie dezvoltă 462 CP.

Consumul mediu mixt anunțat de Porsche pentru viitorul Cayenne E-Hybrid este cuprins între 3.2 și 3.4 litri la 100 de kilometri, cu circa un litru mai mult comparativ cu valoarea trecută pe fișa lui Panamera 4 E-Hybrid.

Cei care vor și mai multă putere vor avea la dispoziție varianta Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Sistemul de propulsie are la bază un V8 de 4.0 litri și un motor electric. Puterea totală oferită ajunge la 680 CP.

Comentarii (2)

  • Cand "or oua porcii" o sa aibe consum mediu de 3,2 l/100 km. Nu-mi vine sa cred la ce aberatii de marketing sa ajuns ! Pai ce faci , iti iei Cayenne sa mergi numai pana la munca si inapoi adica 50 km cat te tin bateriile in modul electric ?
    4 5
  • 3,2 litri daca sta pe loc,...daca vreti sa si mearga 10 litri
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru