Porsche admite că Dieselgate a provocat numeroase probleme pentru germani: "Imaginea companiei a avut de suferit"

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Porsche au recunoscut că scandalul Dieselgate a generat numeroase probleme pentru companie care au afectat în cele din urmă imaginea constructorului german.

Porsche a anunțat oficial în această lună că renunță definitiv la utilizarea motoarelor diesel și a justificat această decizie inclusiv prin faptul că acestea jucau un rol secundar în strategia globală a producătorului.

Oficialii producătorului au admis însă că decizia a fost luată și ca urmare a faptului că reputația Porsche a fost afectată în mod negativ de scandalul Dieselgate. "Imaginea Porsche a avut de suferit. Criza diesel ne-a provocat multe probleme", a declarat Oliver Blume, șeful celor de la Porsche.

Deși a impinit recent 70 de ani de existență, Porsche a început să folosească motoare diesel abia în 2009, atunci când o unitate V6 de 3.0 litri care dezvoltă 240 CP și 550 Nm a fost introdusă pe Cayenne la presiunea pieței și a necesității de a reduce emisiile medii de dioxid de carbon. Pe parcursul anilor, Porsche a folosit motorizări diesel împrumutate de la Audi, iar acestea au ajuns inclusiv pe Macan.

Scandalul Dieselgate a avut repercursiuni pentru Porsche inclusiv în acest an, întrucât autoritățile germane au obligat compania să recheme în service peste 60.000 de unități Cayenne și Macan după ce a identificat o serie de aplicații software care aveau rolul de a manipula emisiile diesel.

Via AM Online

Comentarii (5)

  • da de ce? ca numai in Romania se cumpara diesel... si nu vezi prea multe pe strazi!

    in UK spre exemplu, diesel nu exista! si chiar vezi asemenea masini pe strazi!
    4 4
  • hazard
    despre carnati nu au zis nimic? Eu inca nu am apucat sa mananc...
    3 2
  • @hazard by mascarescu
    Niponii mai nou s-au apucat de facut carnati. Cum ? Nu stiai ? Mai ales Lexus a spus ca se lasa de facut carute ca oricum nu le cumpara nimeni si e mai profitabil cu carnati.
    1 2
  • hazard
    @VAG sa fie primiti si carnatii niponi. Dar s-ar putea totusi sa fie cu niste carne de animale pe care noi nu le mancam, nu stiu ce sa zic. Iar caruta Lexus nici eu nu mi-as lua, nu am bani si nici nu-mi place. In schimb mi-am luat caruta de la vag. Pacat ca nu au dat carnati ca dotare la ea.
    1 2
  • vw s-a apucat de facut carnati
    @hazard
    Ai sa-i gasesti in filtru de particule gata facuti :) daca ti-ai luat E5 (pardon E4, cu soft vag).
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru