Porsche a stabilit un nou record de vânzări pe primele 6 luni: Macan rămâne cel mai căutat model, dar Panamera vine tare din urmă

de Paul Cosma
Joi, 12.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a stabilit un nou record de vânzări, după ce a vândut 130.598 de mașini în primele 6 luni, cu 3% mai mult față de vechiul record din perioada similară a lui 2017. Astfel, prima jumătate a acestui an este cea mai bună din istoria Porsche.

Porsche continuă să doboare record după record în materie de vânzări. Nemții au anunțat rezultatele pe primele 6 luni, conform cărora au vândut un număr de 130.598 de vehicule.

Rezultatul este cu doar 3% mai bun față de aceeași perioadă a anului trecut, dar suficient cât să marcheze un record istoric pentru vânzările Porsche în prima jumătate a lui 2018.

Cel mai căutat model Porsche a rămas Macan, cu 46.600 de unități vândute, urmat de Cayenne, cu 28.700 de exemplare. O creștere spectaculoasă, aproape dublă, a avut-o Panamera cu cele 20.500 de unități ale sale.

La nivelul pieței din Germania, Porsche a avut o creștere de 11%, respectiv de 9% la nivel european. China a rămas cea mai importantă piață pentru constructorul german (33.363 de unități), urmată de SUA (29.421).

Via Porsche

Comentarii (2)

  • Porsche a devenit o marca oarecare, nu mai e una exclusivista.
    Sunt pline strazile de Porsche.
    Sigur, numai vanzand mult se pot obtine profituri mari.
    1 2
  • @wolteanoo

    Numai vanzand mult poti supravetui in ziua de azi.
    Mie nu mi se pare ca a devenit o marca oarecare, si-au rafinat designul foarte mult de-a lungul vremii, asta in timp ce Ferrari a devenit tot mai agresiv.

    De interioare nu mai vorbesc, acolo Porsche-urile sunt opere de arta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru