Poliția italiană își mai trece în cont un supercar: un Ferrari 458 Italia Spider, confiscat de la o grupare mafiotă

de Bogdan Mirică
Miercuri, 05.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliția din Milano a confiscat un Ferrari 458 Italia Spider de la o grupare mafiotă. în loc să trimită supercarul la casat, polițiștii i-au găsit mașinii o întrebuințare mai bună.

La numai câteva zile de la cadoul făcut de Lamborghini poliției din Bologna, forțele de ordine din Milano se laudă și ele cu un supercar. Este vorba despre un Ferrari 458 Italia Spider, care a fost făcut cadou, însă nu de către producătorul din Maranello.

Mașina a aparținut unor membri ai mafiei italiene și a fost confiscat de poliția din Milano în septembrie 2015. Legea italiană prevede că poliția poate păstra bunurile confiscate, cu condiția să le folosească în scopuri publice.

Așa se face că poliția orașului italian a decis să păstreze supercarul decapotabil și a trecut la transformarea lui cu ajutorul carosierului Marazzi Caronno Pertusella. Modelul a primit culorile de caroserie tradiționale ale poliției și un suport special pentru a putea monta girofarele chiar în spatele scaunelor.

Autoritățile susțin că mașina va fi folosită și în misiuni de patrulare a autostrăzilor, dar și la diferite evenimente de educație rutieră și civică.

Comentarii (2)

  • La noi ar fi fost mai practici ar fi cazut la invoiala...cu politia romana ca doar se poate....ho ho!!!
    3 4
  • @q
    Te-ai trezit din somn, dupa ce ai visat urat? Vorbesti prostii! Legislatia romaneasca este invechita, neadaptata la cele din UE. Masinile confiscate de autoritatile statului zac pana se termina procesul in instanta de judecata, asta insemnand chiar si cativa ani buni de zile, pana cand exista o hotarare judecatoreasca definita si irevocabila. In acest timp, masinile confiscate nu pot fi folosite sub nicio forma si se degradeaza in fiecare zi, deci statul nu mai recupereaza mare lucru.
    In Bulgaria, masinile confiscate devin proprietatea statului dupa vreo sase luni si pot fi folosite de catre autoritati.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru