Planurile Opel pentru viitorul apropiat: versiuni electrice pentru Vivaro, Combo și Zafira Life

Publicat miercuri, 11.09.2019 11:06 de Cornel Șocariciu

Opel a anunțat că în 2020 vom face cunoștință cu un Vivaro 100% electric. În 2021, nemții plănuiesc să introducă astfel de versiuni electrice și pentru Opel Combo și Zafira Life.

Opel a prezentat Corsa-e, primul model electric al companiei, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Modelul poate fi comandat și în România pentru un preț de pornire de 29.600 de euro, livrările fiind programate pentru primăvara anului viitor. Tot la Frankfurt, reprezentanții Opel au prezentat și Corsa-e Rally, un model dezvoltat special pentru raliuri.

Cu ocazia evenimentului desfășurat în Germania, Opel a oferit o serie de informații noi cu privire la viitorul companiei. Până în 2024, toate modelele din portofoliul producătorului german vor avea versiuni electrificate. În plus, reprezentanții companiei nu uită de utilitarele din gamă.

Conform declarațiilor făcute de Michael Lohscheller, CEO-ul Opel, anul viitor vom face cunoștință cu versiunea electrică a lui Vivaro, iar în 2021, clienții vor putea comanda modelele Combo Life și Combo Cargo echipate doar cu motoare electrice. Tot în 2021, Opel va introduce pe piață și o versiune 100% electrică a lui Zafira Life.

Tot pe baza actualului Zafira Life, nemții vor demara un proiect pentru dezvoltarea unui sistem de propulsie cu pile de combustie pe hidrogen.

"Opel are experiență în proiectarea sistemelor de propulsie cu pile de combustie pe hidrogen. Prima generație Zafira a stat la baza conceptelor HydroGen, iar astăzi continuăm tradiția: Zafira Life va fi primul model din gamă care va integra noua generație de sisteme de propulsie cu pile de combustie", a completat oficialul Opel.