Plan pe 5 ani: Volkswagen va investi peste 70 de miliarde de euro pentru a deveni “lider global în domeniul vehiculelor electrice”

de Petre Barac
Vineri, 17.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a aprobat un plan pe 5 ani care prevede investiții totale de peste 70 de miliarde de euro, pentru a transforma grupul german într-un lider global în domeniul vehiculelor electrice.

Volkswagen va cheltui peste 34 de miliarde de euro pe dezvoltarea și producția de mașini electrice, tehnologii autonome și servicii de mobilitate, în următorii 5 ani.

Investițiile totale ale grupului german se ridică la 72 de miliarde de euro, în intervalul 2017-2022.

“Cu acest plan de investiții aprobat, am pus bazele pentru ca Volkswagen să devină numărul 1 în lume pe piața mașinilor electrice, până în 2025”, a transmis CEO-ul Matthias Mueller.

Producătorii auto investesc în electrificare deoarece autoritățile de reglementare pun tot mai multă presiune pentru reducerea sau eliminarea poluării în marile orașe.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din mărci precum VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Via Reuters

Comentarii (8)

  • Am o nedumerire, are VAG 72 de miliarde euro, pentru urmatorii 5 ani, doar pentru electrice ? In conditiile in care va mai cheltui miliarde bune si pentru modelele clasice, toate astea dupa ce s-au usurat de alte cateva zeci de miliarde cu Dieselgate, cum ar veni cati bani au astia mai nene? Intrebam si eu, poate ne imprumuta si pe noi cu dobanda mica.
    20 2
  • ,,volksvagin,,
    La ce experienta au cu softurile probabil vor fi prin top. Zic sa le uram in continuare spor la fraieri.
    20 14
  • nu stiu daca au atatita bani dar tare imi suna caragialesc aceste 72 de steaguri...aaa, de miliarde. Sa le numaram! 2 la prefectura, 2 la primarie, 1 la scoala de fete....
    19 10
  • Sa vezi cand or anunta astia autonomie de 1.000km (asa cum au anuntat si noxele "reale") si ii vezi pe toti pe marginea drumului dupa 300km ca au ramas fara baterie =))
    20 9
  • Este clar că viitorul va fi al modelelor electrice ( deși va fi la început destul de greu raportat la costuri și introducerea lor și puțin forțată ) și deci toți producătorii sunt obligați să adopte măsurile necesare și la valorilor maxime de posibilități pentru a avea viitor pe piața. Cei de la VW cu siguranță au făcut și ei analizele datelor și au creionat un plan pentru o perioadă de timp. Nu cred că își fac calcule fără o bază pentru că necesitatea și oportunitatea momentului este foarte mare și nu toți fac bugete pe criterii mioritice.
    Autonomia mult discutată va fi în jur de 500 km, cel puțin la primele modele care sigur că în practică va fi ceva mai mică dar nu trebuie să îngrijoreze pe nimeni de clientela ( de început ) a modelelor VW electrice că vom fi puțini deținători...123.... datorită prețurilor și opțiunilor de achiziție...iar ceilalți vor aștepta îngrijorați să devină mai accesibile sau timp suficient pentru o echivalentă de cost cu a actualelor termice, bineînțeles dând celor ce le vor avea sfaturile necesare.
    7 1
  • Corectii de la VW cred ca si la electrice vor pune un soft pentru emusii
    2 2
  • UFC-ist
    @ ,,volksvagin,, si nu doar lui...

    Nu-i chiar asa de elegant sa facem pe unii oameni "fraieri", doar ptr ca au fost inselati (in necunostinta de cauza, deoarece n-aveau cum sa verifice inainte). Se poate intampla oricui si cam peste tot atata timp cat exista cei "smecheri" care nu respecta regulile jocului.
    Nu mai vorbesc de piata SH-urilor, unde ar trebui sa te multumesti doar cu kilometrajul "aranjat" in cel mai bun caz, ca poate dai de o "dauna totala usor cosmetizata" si atunci sa vezi belea... (exemplul cu celebra Fiesta albastra ajunsa "TZIPLA" la vanzare sta marturie).
    8 0
  • ,,volksvagin,,
    @UFC-ist
    Ok... Poate e mai elegant si precis tepuiti, in loc de fraieriti.
    Thanks!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru