Pirelli va crește capacitatea de producție de la Slatina cu 50%: italienii vor produce anual 15 milioane de anvelope

de Daniel Popescu
Marti, 19.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Capacitatea de producție a celor de la Pirella la uzina de la Slatina va crește de la 10 la 15 milioane de anvelope pe an după construcția unei noi hale de 62.000 de metri pătrați.

Pirelli își va extinde în curând capacitatea de producție de pneuri din România în cadrul uzinei pe care o deține în Slatina.

Astfel, începând din al treilea trimestru al acestui an, producătorul italian va utiliză o nouă hală de producție cu o suprafață de 62.000 de matri pătrați, a cărei construcție este coordonată de dezvoltatorul de spații industriale WDP din Belgia.

Noua hală este construită în imediata apropiere a actualei uzine și va fi închiriată de Pirelli pe o perioadă de 15 ani.

În cadrul halei va fi amenajat un spațiu de producție care va permite celor de la Pirelli să mărească capacitatea de producție cu 50%, de la 10 la 15 milioane de anvelope anual. În plus, tot aici va fi transferată și logistica de intrare și de ieșire în cadrul uzinei, printr-o reconfigurare a activității de la uzina actuală.

Pirelli anunțase încă din anul 2016 că va investi circa 200 de milioane de euro în cadrul uzinei de la Slatina până în anul 2021 pentru a crește capacitatea de producție.

Uzina de la Slatina are în prezent circa 2.200 de locuri de muncă și produce în special pneuri pentru autovehicule din gama Premium care sunt comercializate pe piețele din Europa de Est.

Via WDP, Ziarul Financiar

Comentarii (4)

  • E cam mult spus "producatorul italian" . Pirelli a fost cumparat de chinezi,doar 10 % mai e italian.
    6 0
  • Păi nu erau ăștia ciuma roșie? În ingnoranța mea nu știam că Pirelli are capital majoritar chinezesc. Ciuma roșie cu emblemă italiană
    E îmi doresc să cumpere chinezii cât mai multe companii din vest și să mute producția în România. :))
    Un salut tovărășesc!
    7 4
  • @ignis. N-am zis niciodata de astia ca-s ciuma rosie.Poate p'aia din capitala birocratica a Europei sa ii fi numit ciuma albastra mai demult.
    4 0
  • Anonim
    Firmele serioase maresc productia . Ciubucarii de la napolitanele Nesttle ( Timisoara ) si papucarii de la Rikker ( Lugoj ) cand au vazut ca trebuie sa plateasca romanasul mai mult si trebuie sa mai dea 2 lei la stat au inchis tarabele .
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru