Piața auto din România în august: mașinile electrice și hibride stabilesc un nou record cu o cotă de piață de 5.4%. Dieselul revine pe scădere

de Daniel Popescu
Joi, 19.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile electrice și hibride au ajuns în luna august la o cotă de piață record de 5.4%, concomitent cu o revenire pe scădere a mașinilor cu motoare diesel.

Suplimentarea programului Rabla Plus a avut un nou efect pozitiv pe piața auto din România,potrivit datelor publicate în această săptămână de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Astfel, în ultima lună de vară, românii au cumpărat 625 de mașini electrice și hibride, corespunzător unei cote de piață de 5.4%. Aceasta devine astfel cea mai mare cotă de piață lunară din drepturilor mașinilor electrice și hibride, doborând cota de piață record de 4.5% stabilită în luna mai.

Interesant este însă că, spre deosebire de luna mai, de data aceasta atât mașinile cu motoare pe benzină, cât și mașinile diesel, au avut o scădere ușoară a cotei de piață.

De exemplu, s-au vândut 8.080 de mașini cu motoare pe benzină, corespunzător unei cote de piață de 69.4%, în timp ce cota de piață a mașinilor diesel a înregistrat o scădere la 25.3% ca urmare a celor 2.943 de unități comercializate.

Oficialii APIA estimează însă că scăderea vânzărilor de mașini diesel este doar una temporară.

"Trendul pe care îl remarcăm în acest an este unul crescător, fiind posibil ca el să se consolideze în lunile următoare", precizează oficialii APIA.

La nivelul primelor opt luni ale anului, românii au cumpărat în total 4.166 de mașini electrice și hibride, corespunzător unei cote de piață de 3.8%, în creștere de la cota de 2.6% înregistrată în perioada ianuarie-august 2018.

În același timp, românii au cumpărat 78.962 de mașini cu motoare pe benzină, corespunzător unei cote de piață de 71.1%, în timp ce mașinile diesel au reprezentat doar 25.1% din numărul total de unități, adică 27.870 unități.

Via APIA

Comentarii (4)

  • mircea badea
    dizalul la puscarie!
    12 7
  • E conspiratie mondiala impotriva supertehnologiei dizal.Le trebuie mai multe filtre .Oare sare de partz in sus , simpaticul?
    7 9
  • Mi-ar placea sa riu cota celor full electric, ca hibrid deja nu mai e ceva deosebit
    2 0
  • Cresterea fata de anul trecut e neglijabila. Mie mi-ar fi rusine sa scriu asemenea cifre cu titlul de mare victorie. :) Noroc ca lumea gandeste si face calcule si nu se ia dupa campaniile mass media.

    In schimb, luand in considerare anticampania furibunda, Diesel-ul merge in continuare pe cai mari. :) In Romania e adevarat ca nu prea merita Diesel daca ai nevoie de o masina mica de oras. Pentru oricine are de gand sa mearga peste 10.000 de km pe an, Diesel-ul e in continuare cea mai buna optiune. Si nu e musai sa fie german, deci scump.

    Fiecare face ce vrea cu banii lui. Dar orice om rational ar trebui sa fie cumpatat cu fintntza personala. Ganditi la rece, cu ceea ce avem, nu cu promisiuni si vise de viitor. Asta e sfatul meu.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru