Peugeot va lansa versiuni electrice sau hibride pentru fiecare model din gamă începând din 2019: "Nu renunțăm la diesel"

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a confirmat că fiecare nou model din gamă va avea versiune electrică sau hibridă începând din 2019, însă a exclus varianta de a renunța complet la propulsia diesel.

Noile regulamente pentru emisii au determinat numeroși constructori să-și concentreze atenția pe sisteme de propulsie alternative, concomitent cu renunțarea treptată la furnizarea de motoare diesel. Ultimul exemplu în acest sens a fost oferit recent de Volvo, însă Peugeot are o strategie ușor diferită.

Constructorul francez a confirmat că fiecare model al mărcii va primi o versiune electrificată începând din 2019, însă pe de altă parte motoarele diesel vor face în continuare parte din ofertă. În acest fel, Peugeot va oferi clienților posibilitatea de a alege sistemul de propulsie pe care îl preferă.

"Toate modelele nou lansate vor avea versiuni electrificate începând din 2019. Vei cumpăra modelul Peugeot preferat și vei alege motorul potrivit pentru nevoile tale, dar oferta nu va fi aceeași în fiecare țară. Avem o platformă modulară și vei putea alege și diesel sau benzină. Fiecare model nou lansat va avea trei sisteme de propulsie: diesel, benzină și electrificat", a explicat Jean-Philippe Imparato, CEO-ul Peugeot, pentru publicația Autocar.

De asemenea, oficialul a menționat că Peugeot pregătește un concept spectaculos pentru Salonul Auto de la Paris din luna octombrie.

"Este ceva spectaculos și radical", a adăugat el, fără să ofere însă detalii despre noul concept. Peugeot s-a remarcat în domeniul conceptelor și la Salonul Auto de la Geneva din 2017, când a prezentat Instinct, un concept cu design futurist, camere video în blocurile optice și sistem de propulsie hibrid de 300 de cai putere.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • mircea badea
    niste tarani..auzi la ei, ofera tractoare..
    3 9
  • bircea madea
    ma duc sa pun masina de spalat la incarcat, ca
    maine vin taranii cu tractoarele de la camp si trebuie sa le spal salopetele
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru