Peugeot 208 ar putea rămâne fără versiune cu 3 uși: vânzările slabe vor avea ca efect inclusiv renunțarea la 208 GTI

Publicat luni, 16.04.2018 10:39 de Daniel Popescu

Peugeot a decis să renunțe la versiunea cu 3 uși a subcompactei 208, ceea ce va conduce inclusiv la eliminarea din gamă a lui 208 GTI, potrivit unor informații neoficiale.

Vânzările modelelor subcompacte cu 3 uși au scăzut puternic în ultimii ani, pe măsură ce clienții au preferat versiuni cu 5 uși sau au ales modele din alte segment de piață.

Tocmai de aceea, numeroși constructori au decis să renunțe la acestea, întrucât nu mai reprezentau o sursă consistentă de profit. Printre "victime" s-au numărat, pe parcursul tmpului, modele precum Volkswagen Polo, Renault Clio sau Seat Ibiza, iar următorul pe listă ar putea fi Peugeot 208.

Potrivit publicației franceze Caradisiac, constructorul din Hexagon a decis să întreruptă producția versiunii cu 3 uși a lui Peugeot 208 în următoarele săptămâni. În plus, noua generație Peugeot 208, programată pentru lansare în 2019, nu va mai fi dezvoltată în versiune cu 3 uși.

Decizia are la bază și trecerea la o nouă platformă, dezvoltată astfel încât să permită și dezvoltarea unei versiuni electrice pentru modelul subcompact. În plus, viitorul 208 va avea parte și de o versiune hibridă cu încărcare la priză, care se va adăuga variantelor diesel și pe benzină. 

În cazul în care informația va fi confirmată oficial de producătorul din cadrul Grupului PSA, aceasta va avea ca efect și renunțarea la Peugeot 208 GTI, model care este disponibil doar în versiune cu 3 uși.

Fanii subcompactelor în 3 uși vor avea însă în continuare la dispoziție câteva modele în acest segment, printre care se numără Ford Fiesta și Opel Corsa.

Via Caradisiac