Permutări pentru sezonul 2019: Ocon ar putea ajunge la Renault, iar Stroll ar putea semna cu Force India

Publicat miercuri, 25.07.2018 17:39 de Daniel Popescu

Renault negociază transferul lui Esteban Ocon de la Force India, care ar urma să fie înlocuit de Lance Stroll, potrivit celor mai noi discuții din paddock-ul Formulei 1.

Echipele de top și-a stabilit în mare măsură piloții pe care se vor baza în sezonul viitor, singurele necunoscute fiind prelungirea contractelor lui Kimi Raikkonen și Daniel Ricciardo cu Ferrari și, respectiv, Red Bull Racing.

Lucrurile sunt însă semnificativ mai complicate la echipele din mijlocul plutonului, care încearcă să-și asigure serviciile celor mai buni piloți disponibili.

În ultimele zile, Renault a negociat cu Mercedes transferul lui Esteban Ocon de la Force India, în condițiile în care francezul are contract pe termen lung cu actuala campioana mondială.

Mercedes este de acord cu o astfel de mutare, întrucât Ocon ar avea oportunitatea de a concura pentru o echipă de uzină și a a căpăta astfel mai multă experiență. "Nu știm, nu putem comenta, este o situație complexă", s-a limitat să afirme Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Pe de altă parte, Renault îl păstrează ca soluție de rezervă pe Carlos Sainz Jr, în condițiile în care spaniolul este doar împrumutat de la Red Bull Racing.

Intre timp, presa internațională speculează că Force India este interesată de serviciile lui Lance Stroll, în ciuda faptului că acesta nu a avut prestații satisfăcătoare la Williams. În paralel, echipa va începe spre finalul sezonului negocierile cu Sergio Perez pentru prelungirea actualului contract.

Via Autosport

 • MuresMures, miercuri, 25.07.2018 21:25

  A ti vrut sa ziceti ca Stroll a cumparat Force India ...

 • ZZZ, joi, 26.07.2018 08:41

  James Key ex Torro Rosso va fi noul director tehnic al celor de la Mclaren...Bu s-a precizat insa de cand..Se pare ca Mclaren a respins o oferta a celor de la RBR care l-ar fi vrut pe Lando Norris la Torro Rosso in locul lui Brandon Hartley

 • 444, joi, 26.07.2018 14:23

  R.I.P......Sergio Marchionne

 • XYZ, joi, 26.07.2018 22:30

  In afara de Mercedes, Ferrari, Red Bull si McLaren, toti il doresc pe Lance Stroll. Pai, la cati bani are baiatul lui tata, deschide usile numai cu capul! Formula 1 a ajuns in asa hal, incat unele echipe isi vand locurile pe taraba ca la piata!