Pentru protecția pietonilor: noile modele de mașini electrice produse după 1 iulie, echipate cu un dispozitiv care generează zgomote

de Daniel Popescu
Luni, 01.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toate modelele noi de mașini electrice produse după 1 iulie trebuie echipate cu un dispozitiv care emite sunete la viteze de până la 19 km/h, cu scopul de a avertiza pietonii.

Luni, 1 iulie, a intrat în vigoare o schimbare legislativă importantă pentru producătorii auto care comercializează mașini electrice pe teritoriul Uniunii Europeane.

Astfel, toate modelele noi de mașini electrice care sunt produse după 1 iulie trebuie echipate obligatoriu cu un dispozitiv care produce sunete asemănătoare cu cele ale mașinilor cu motoare cu combustie internă.

Dispozitivul a primit numele Acoustic Vehicle Alert System (Avas), iar sunetul este produs atunci când mașina electrică merge cu spatele sau cu viteze de până la 19 km/h. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că mașinile electrice nu emit niciun sunet, astfel că există pericolul ca pietonii să nu le audă și să fie accidentați. De altfel, oficialii Uniunii Europene consideră că, atunci când dă cu spatele sau merge foarte încet, o mașină electrică se află cel mai probabil în apropierea unor pietoni.

Pe de altă parte, șoferii vor avea posibilitatea de a dezactiva dispozitivul dacă consideră că acesta nu este necesar în anumite situații.

Începând din 2021, regula introducerii dispozitivului Avas se va aplica pentru toate mașinile electrice produse, nu doar pentru modelele complet noi.

Chiar dacă reprezintă un pas înainte, noua legislație a fost criticată pentru faptul că este obligatorie doar la o viteză mai mică de 19 km/h, considerată prea mică de anumite ONG-uri.

Via BBC

Comentarii (5)

  • someone
    " here comes the hotstepper "".... cred ca asta se potriveste cel mai bine.
    am mai zis asta cu multi ani in urma: e ironic ca producatorii premium se chinuie sa faca limuzinele mari cat mai silentioase , s-klasse, 7 series, a8, iar acum masinile trebuie sa fie mai zgomotoase.
    6 2
  • "nici sunetul motorului nu mai e ce a fost...", afara simuleaza sunetul (motorului) ca sa sperie pietonii, in masina simuleaza sunetul in boxe ca sa se simta bine soferul...... cutiile cvt simuleaza treptele de viteza...
    Parca vad anuntul pentru autonome: "Noul bmw ixz (aici poate fi oricare marca) cu multiple moduri de condus autonom ce simuleaza comportamentul unui pilot (sau a unui meltean cu ceafa lata) o senzatie de dinamism pe bancheta spate....
    La modul meltean va arunca si cu coji de seminte pe geam ca sa fie cat mai reala.

    Gata, s-a dus vremea lucrurilor reale, acum se umbla la stimulli potriviti si se simuleaza lucruri pentru care trebuia munca si rabdare.
    4 3
  • andrei
    faci niste comparatii sutpide. una e sa simulezi aruncatul de seminte si alta sa faca un zgomot ca sa le auda pietonii. si daca vii si imi spui ca nu era era nevoie de asta, ca tu ca pieton le auzi, inseamna ca nu stii pe ce lume traiesti. mi s-a intamplat de mai multe ori sa nu le aud. nu mai zic cand esti pe bicicleta ce soc e, ca una termica esti obisnuit sa o auzi (sau sa auzi ceva la ea), la astea electrice doar fasaitul cauciucurilor se aude si daca viteza nu e mare nu auzi nimic.
    3 2
  • mircea badea
    si masinile normale au unele sunetul ala foarte zgomotos cand dau cu spatele si il urasc, se aude pt tot cartierul.
    1 0
  • daca toate masinile ar fi electrice poate ca nici n-am mai avea nevoie zgomote artificiale...pur si simplu ar fi mai liniste pe strazile orasului
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru