Pentru iubitorii de motorsport: un MG Metro 6R4 și un Talbot Lotus Sunbeam sunt scoase la licitație

de Cornel Șocariciu
Duminica, 02.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un MG Metro 6R4 din 1986 și un Talbot Lotus Sunbeam din 1980 sunt scoate la licitație de casa Silverstone Auctions. Ambele modele au concurat în numeroase etape de raliuri și au fost restaurate recent.

Casa Silverstone Auctions a deschis o licitație care include și o serie de modele care s-au remarcat în competițiile internaționale. Pe lista casei de licitații se află un Talbot Lotus Sunbeam din 1980 pilotat de Russell Brookes.

În 1981, Talbot a câștigat titlul pentru echipe în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, iar acest exemplar a adunat puncte importante pentru britanici. Ulterior, modelul a concurat în etapele din Campionatul Național al Marii Britanii, dar și într-o serie de etape destinate vehiculelor istorice.

Recent, acest Talbot Lotus Sunbeam a fost restaurat și folosit într-o serie de evenimente. Conform vânzătorului, modelul are un pașaport tehnic și poate fi utilizat în competiții. Specialiștii se așteaptă ca prețul final să treacă de 121.000 de euro.

Un alt model special disponibil în lotul Silverstone Auctions este un MG Metro 6R4. Acesta este unul dintre primele exemplare livrate de echipa de uzină către un client privat.

Modelul a fost utilizat de ARTiX în Campionatul Național al Marii Britanii.

Recent, exemplarul a fost restaurat complet și nu a mai fost utilizat. Prețul final ar urma să treacă de 240.000 de euro.

Via | Silverstone Auctions

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru