Parteneriat: Volvo și chinezii de la Baidu vor construi mașini autonome pentru cea mai mare piață din lume

de Paul Cosma
Joi, 01.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo și compania chineză Baidu au ajuns la o înțelegere pentru dezvoltarea comună a mașinilor electrice și complet autonome pentru cea mai mare piață auto din lume. China este așteptată să devină cea mai importantă piață pentru astfel de vehicule, cu 14.5 milioane de unități vândute până în 2040.

Volvo este unul dintre susținătorii tranziției către viitoarele mașini electrice și autonome, alegând să-și concentreze eforturile în această direcție pe cea mai mare piață auto din lume.

Volvo și chinezii de la Baidu au semnat un parteneriat prin care vor dezvolta, vor testa și vor construi mașini electrice autonome pentru piața chineză.

Analiștii estimează că, pe termen lung, China va deveni cea mai mare piață auto pentru mașini autonome, cu vânzări de 14.5 milioane de unități până în 2040, dintr-un total de 33 de milioane la nivel global.

Volvo a transmis de curând că mașinile autonome reprezintă cea mai bună soluție pentru a reduce numărul accidentelor, iar dezvoltarea acestei tehnologii trebuie să vizeze în primul rând siguranța pasagerilor.

Via Volvo

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru