Parteneriat Toyota-SoftBank pentru dezvoltarea mașinilor autonome: cele două companii japoneze vor lansa un serviciu de ride-sharing în 2020

de Paul Cosma
Luni, 08.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și gigantul de tehnologie Softbank vor înființa o nouă companie de mobilitate care să dezvolte viitoarele mașini autonome. Vehiculele vor fi puse la dispoziția clienților printr-un serviciu de ride-sharing ce va fi lansat în 2020.

Două dintre cele mai mari companii din Japonia și-au dat mâna pentru o alianță care să dezvolte și să promoveze tehnologia mașinilor autonome.

Constructorul Toyota și compania de tehnologie Softbank vor înființa Monet Technologies, o firmă ce se va ocupa cu dezvoltarea mașinilor autonome și integrarea lor într-un serviciu de ride-sharing pentru clienții din Japonia, în primă fază, începând cu anul 2020.

Monet Technologies va fi deținută de SoftBank în proporție de 50.25% și Toyota cu 49.75% din acțiuni, potrivit unui anunț al celor două companii japoneze. În primă fază, Toyota și SoftBank vor cheltui circa 17 milioane de dolari pentru dezvoltarea proiectului, urmând ca investițiile să ajungă la aproape 90 de milioane de dolari în următorii ani.

Mai întâi, cele două companii vor să lanseze un serviciu de ride-sharing cu mașini autonome în Japonia în 2020. După aceea, în funcție și de schimbările legislative, obiectivul este ca mașinile autonome să fie folosite pentru livrarea de mâncare, servicii medicale sau alte produse către clienți.  

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru